Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je tuin moet er het hele jaar mooi bij staan. Je brengt er immers veel tijd in door. Bij de aanleg van je tuin is er waarschijnlijk een boom of een aantal bomen geplant. Die bomen hebben regelmatig onderhoud nodig. Daarnaast kan het gebeuren dat een van de bomen in je tuin verzakt of omwaait door een overtrekkende storm. Een boom die er slecht aan toe is of die teveel zonlicht weg neemt zal je op den duur moeten rooien. Dit is een klus die je niet zomaar zelf kan aanpakken. Het is dan ook het handigste om de boom te laten rooien door een professioneel bedrijf.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse hoveniers.

Hoeveel kost een boom rooien

De kosten van een boom rooien zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is uiteraard de afmeting van een boom. Een kleine boom zal je nog gemakkelijk kunnen weghalen in één of twee delen omdat deze gemakkelijk weg te halen zijn. Een grotere boom is vaak dikker waardoor hij in meer delen moet worden verwijderd. Het bomenonderhoud bedrijf zal er meer werk aan hebben om deze boom veilig te kunnen verwijderen. De veiligheid is namelijk iets wat een belangrijk aandeel heeft in de prijs. Een grote boom die moet worden verwijderd zal moeten worden gestut tijdens het rooien. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. We hebben de kosten van het rooien van een boom voor je opgezocht en geven je een overzicht hiervan.

Welke rooiwerkzaamheden moeten er worden gedaan Wat is de prijs van de rooiwerkzaamheden gemiddeld
Een kleine boom kappen met een stamomvang van 14 tot 20 centimeter en een hoogte van 4 tot 6 meter 425 euro
Een gemiddelde boom kappen met een stamomvang van 20 tot 35 centimeter en een hoogte van 5 tot 8 meter 625 euro
Een grote boom kappen met een stamomvang vanaf 35 centimeter en een hoogte van 7 tot 15 meter 825 euro
De boomstronk verwijderen Tussen 60 en 85 euro

 

  • Als je handig bent. Een boom rooien moet je in principe nooit zelf De reden hiervan is dat je dan de veiligheid van jezelf en anderen in gevaar brengt. Je kan echter wel een deel van de werkzaamheden zelf doen. Je zou bijvoorbeeld wel een deel van de werkzaamheden zelf kunnen doen. Het hout wat je overhoudt na het rooien van de boom zou je zelf kunnen wegbrengen naar de gemeentewerf. Je kan het ook in stukken zagen en kloven zodat je het in de haard of in de vuurkorf kan stoken.
  • Als je liever alles uit handen geeft. Een boomverzorging bedrijf zal de boom, eventueel tegen betaling, afvoeren uit je tuin. In dat geval ben je gelijk van alle troep af en heb je een mooi stuk tuin over en een mooi uitzicht zonder belemmering door een hoge boom die ervoor staat.

Hoe is het kostenplaatje van een boom rooien opgebouwd

Het kostenplaatje van een boom rooien is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die je maakt wanneer je een bomenonderhoud bedrijf inhuurt.

  • Keuze 1: hoe hoog is je boom. Hoe hoger de boom die je wil laten rooien, hoe meer je kwijt zal zijn aan het bedrijf. De reden hiervan is heel eenvoudig. Het is bewerkelijker om een grote boom te laten weghalen dan om een kleine boom te laten verwijderen. Er moeten meer werkzaamheden plaatsvinden en ook het afvoeren van de oude boom neemt meer werk in beslag naar mate deze boom groter is.
  • Keuze 2:Kan de boom worden geveld. Je kan een boom laten rooien door hem te vellen. Dat gaat alleen bij een redelijk kleine boom. Je hakt hem af onderaan de stam en de hele boom komt in één keer naar beneden. In dat geval moet je er wel aan denken dat de veiligheid niet in het geding komt. Een neerstortende boom kan bovendien zomaar schade veroorzaken aan je huis en tuin.
  • Keuze 3: moet een boom via beklimming worden neergehaald. Een grotere boom moet via beklimming in delen worden neergehaald. Deze klus moet je al helemaal niet zelf willen uitvoeren. De boom komt in delen naar beneden.
  • Keuze 4: Moet er een hoogwerker aan te pas komen. Een echt hoge boom moet met een hoogwerker worden neergehaald. Deze hoogwerker moet worden gehuurd en dat brengt extra kosten met zich mee.

Praktische bespaartips

We geven je wat tips om te besparen op het rooien van een boom.

  • Is er een vergunning nodig. Geen besparing maar het voorkomt een hoop ellende; kijk of er een vergunning nodig is en regel deze via de gemeente. Het voorkomt een hoop ellende en een boete achteraf.
  • Vraag offertes aan.

Offertes aanvragen

De snelste manier om te besparen op het rooien van een boom is offertes opvragen. Met onderstaande button vraag je in één muisklik vrijblijvend een aantal offertes op bij bomenonderhoud bedrijven. Je kan flink besparen op het onderhoud tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis