Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten hovenier onderhoudscontractVeel mensen hebben een mooie ruime tuin, maar verwaarlozen de tuin zelf. Dat is begrijpelijk; het aanleggen, maar vooral het bijhouden van een tuin kost erg veel tijd. Als je geen groene vingers hebt en er geen zin in hebt, kan het heel vervelend werk worden. Toch kan iedereen over een mooie tuin beschikken door een hovenier in te huren. Je hebt dan de lusten van een prachtige tuin, maar niet de lasten qua werk en tijd die het kost om de boel bij te houden.

Het uurloon van een hovenier

Je kunt een hovenier per uur inhuren. Daarvoor betaal je vaak een bedrag rond de €40 euro per uur. Het nadeel daarvan is wel dat je geen idee hebt hoe lang een hovenier bezig zal zijn en wat de bijkomende kosten zijn (denk hierbij aan reiskosten, kosten voor beplanting, kosten voor kunstmest, overige materialen, enzovoorts).

Onderhoudscontracten

45645541-150x150Vaak is het dan ook financieel gezien verstandiger om een onderhoudscontract met een hovenier af te sluiten. Op die manier ga je de verplichting aan om de hovenier een bepaald bedrag per jaar te betalen (waarbij de betaling uiteraard ook in andere perioden kan plaats vinden), waarbij de hovenier een vooraf afgesproken aantal malen langs komt. Je kunt de hovenier bijvoorbeeld in de herfst en in het voorjaar langs laten komen om de tuin respectievelijk winter- en zomerklaar te maken. Tussendoor kun je dan zelf de kleinere, doorgaans minder vervelende klusjes opknappen, zoals het maaien van het gras en het opruimen van afgevallen bladeren.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de hovenier vaker langs te laten komen en hem bijvoorbeeld ook tweemaal per maand het gras te laten maaien. De kosten daarvoor kunnen echter wel snel oplopen. Als een hoveniersploeg een dag langskomt, kun je rekenen op gemiddelde kosten van €900 euro.

Toch een lokale hovenier inhuren?

Soms is het toch beter om er voor te kiezen een hoveniersbedrijf in te schakelen voor het verfraaien van je tuin. Een lokaal bedrijf in jouw regio kan je hier goed bij helpen. Het is echter altijd geadviseerd om eerst het aanbod te vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten en betaal je dus niet te veel voor het inhuren van een hoveniersbedrijf. Met onze offerte service kom je in contact met hoveniers. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Kosten hovenier
> Kosten onderhoud
> Kosten per opdracht
> Kosten per uur
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je