Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tarieven hovenier per uurHet langs laten komen van een hovenier om je tuin op orde te krijgen is een aantrekkelijke optie. Je kunt volop profiteren van een prachtige en goed onderhouden tuin, zonder er zelf moeite voor te hoeven doen. Het inhuren van een hovenier heeft echter één groot nadeel: het is niet gratis. Maar wat kost een hovenier precies per uur?

 

*Tip:

→ Hovenier nodig? Vergelijk eerst. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale hoveniersbedrijven.

Wat kost een hovenier per uur?

Een mooie tuin bij uw huis, dat wil iedereen wel. Niet iedereen heeft echter groene vingers om die tuin aan te leggen en te onderhouden. Wanneer je geen feeling hebt met groen maar wel een mooie waarde verhogende tuin wil bij jouw huis is het een goed idee om een hovenier in te huren. Zo’n hovenier klinkt als een flinke uitgave. We keken voor jou hoeveel je nou werkelijk betaalt voor een hovenier en wat deze voor jou kan betekenen.

We deden rondvraag bij een aantal professionele hoveniers naar hun tarieven per uur; we kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke klus moet er worden uitgevoerd Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoe is de prijs berekend Wat is het tarief
Het maken van een tuinontwerp Tuin ontwerpen met een schouw van de situatie inbegrepen Per uur op basis van het ontwerp Tussen 25 en 50 euro per uur
Het aanleggen van een tuin Tuin aanleggen inclusief gebruik van materialen Per uur op basis van 1 vierkante meter per uur Tussen 50 en 100 euro
Het onderhouden van een tuin Onderhoud periodiek op afroep Per uur of per dagdeel Tussen 35 en 55 euro per uur ; Tussen 200 en 250 euro per dagdeel

Wat kan een hovenier voor jou betekenen

Een hovenier kan je eigenlijk op elk moment inschakelen. Wanneer jij een huis betrekt met een mooie tuin kan je de hovenier inhuren om de tuin voor jou te onderhouden. Dit onderhoud zal dan plaatsvinden op een aantal momenten over het jaar verspreid. Het kan ook zijn dat je met een verwilderde tuin zit waar jij je geen raad mee weet. Ook in dat geval kan je een hovenier inschakelen. Deze zal dan samen met jou een tuinontwerp opstellen waarna de tuin wordt aangepakt. De hovenier zal met jou overleggen welke werkzaamheden er allemaal moeten worden uitgevoerd waarna er een tarief tot stand komt. Heb jij een mooie tuin, vind je het heerlijk om daar kleine klussen in uit te voeren zoals het planten van bloembollen maar zie je het niet zitten om het grote onderhoudswerk uit te voeren, dan kan je eveneens de hovenier inschakelen. In dat geval zal de hovenier een paar keer per jaar langskomen om de grote klussen die bij een bepaald seizoen horen uit te voeren.

Vormen van dienstverlening

Met een hovenier kan je een bepaald aantal vormen van dienstverlening afnemen. We hebben ze voor je op een rij gezet:

  • Dienstverlening op afroep. Dit is de vorm van dienstverlening waar we straks nog wat nader op ingaan. Je hebt een contract bij een hovenier welke op afroep een aantal keren in het jaar bij jou langskomt om in jouw tuin te werken. Is er stormschade in jouw tuin; dan kan je de hovenier extra laten langskomen om de stormschade te verhelpen. Op andere momenten, bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen komt de hovenier jouw tuin winter- of zomerklaar maken.
  • Dienstverlening op abonnementsbasis. Dit is een vorm van dienstverlening waarbij de hovenier langskomt op een aantal momenten per jaar. Jij hebt een abonnement waarbij je per maand een bedrag betaalt voor de diensten van de hovenier. De hovenier komt op een vooraf afgesproken aantal momenten in het jaar bij jou langs voor een aantal klussen. Denk aan het ruimen van blad in de herfstperiode en aan het snoeien van de struiken en bomen in jouw tuin. Ook nieuwe beplanting aanbrengen valt onder deze dienstverlening.
  • Dienstverlening op basis van dagdeel. Dit lijkt op de eerste optie, alleen komt de hovenier gelijk voor een dagdeel per keer waardoor er meer klussen kunnen worden uitgevoerd. Ga uit van gemiddeld een dagdeel per seizoen. Er worden dan kleine klussen zoals het maaien van jouw gazon maar ook grote klussen zoals het snoeien van bomen en struiken uitgevoerd.

Zaken die de prijs beïnvloeden

De prijs die jij betaalt wordt beïnvloed door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe exclusief is jouw tuin. Heb jij een tuin met een gazon en een border, dan ben je een tarief kwijt wat tegen de ondergrens aanzit in het schema. Er zit veel recht toe – recht aan werk in het tarief verwerkt en de hovenier kan snel doorwerken.
  • Als jij veel exclusieve beplanting hebt. Ben jij fan van exclusieve en exotische beplanting in jouw tuin, dan ben je meer kwijt voor de diensten van de hovenier. Je mag in dat geval al snel naar de bovengrens van de tarieven in de genoemde tabel denken wanneer je een indicatie van de prijs wil weten.
  • Waar is de hovenier gevestigd. Een hovenier kan je het beste kiezen in jouw eigen regio. Op die manier hoeft de hovenier niet ver te reizen voordat hij bij jouw huis aan het werk kan gaan. Bovendien zal de hovenier in dat geval niet veel kilometers in rekening hoeven te brengen op de factuur. Jij betaalt wellicht een paar euro per uur meer, maar die zie je wel weer terug in de post ‘voorrijkosten en kilometerkosten’ op de factuur.

Jij bepaalt de prijs

Hoeveel jij betaalt voor de diensten van een hovenier bepaal je voor een deel zelf. Je kan namelijk eerst offertes opvragen van een hovenier. Op die manier zie je gelijk hoeveel jij aan een hovenier per uur moet betalen. Je kan een aantal lokale hoveniers vergelijken voor je er één inschakelt.

Bijkomende kosten

45436346-150x150Met een bedrag per uur ben je er echter nog lang niet. Een hovenier heeft ook tal van andere kosten waarvoor je zult moeten betalen. Denk hierbij alleen al aan de reiskosten. Als een hovenier een half uur onderweg is om bij je tuin aan te komen, zal hij die kosten doorgaans ook in rekening brengen. Ook kosten voor het materiaal zijn hierbij niet altijd inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de verwerking van het afval, de kosten voor bemesting en de kosten voor de aanschaf van nieuwe beplanting. Deze kosten verschillen simpelweg enorm per klus en klant, en kunnen daarom niet in een uurloon worden meegenomen.

Toch een lokale hovenier inhuren?

Soms is het toch beter om er voor te kiezen een hoveniersbedrijf in te schakelen voor het verfraaien van je tuin. Een lokaal bedrijf in jouw regio kan je hier goed bij helpen. Het is echter altijd geadviseerd om eerst het aanbod te vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten en betaal je dus niet te veel voor het inhuren van een hoveniersbedrijf. Met onze offerte service kom je in contact met hoveniers. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook deze hovenier pagina’s:

> Hovenier tarieven
> Kosten onderhoud
> Kosten onderhoudscontract
> Kosten per opdracht
> Advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis