Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als de winter er weer aan komt is het tijd dat je alles daarop voorbereidt. Als je een huis met een tuin hebt weet je dat het ook belangrijk is dat je jouw tuin klaarmaakt voor de winter. De oktobermaand is een maand  waarin je dit het beste kan doen. Vanaf oktober kan er namelijk nachtvorst optreden wat funest kan zijn voor je kostbare planten. Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met je snoeischaar en je planten snoeien en afdekken tegen de vorst maar je kan dit werk ook aan de hovenier overlaten als je er zelf erg tegenop ziet.

*Tip:

→ Wat kost een hovenier in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een winterbeurt voor je tuin

Als jij de winterbeurt voor je tuin door de hovenier wil laten uitvoeren is het goed om te weten welke kosten de hovenier hiervoor zal gaan berekenen. Hoeveel zo’n winterbeurt kost hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factor is natuurlijk de afmeting van je tuin. Een kleine (stads)tuin is niet zo heel veel werk voor de hovenier. Hij zal dan ook snel klaar zijn en een lage prijs kunnen berekenen. Een grote tuin brengt aanzienlijk meer werk met zich mee. Dit werk vertaalt zich naar het kostenplaatje van de hovenier. Bij een winterbeurt voor je tuin zal de hovenier een aantal werkzaamheden uitvoeren. Je mag dan denken aan het snoeien van planten en het afdekken van kostbare planten. Daarnaast zal hij je tuin verder voorbereiden op de winterperiode. Dit is namelijk de periode waarin je tuin in een soort rustfase terecht komt.Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel zo’n winterbeurt voor je tuin gaat kosten. We hebben het voor je op een rijtje gezet.

 

Welke werkzaamheden moeten er gebeuren Wat is de prijs per eenheid
Winterklaar maken van de tuin door de hovenier of tuinman. Werkzaamheden inclusief snoeien, planten afdekken, voorbereiden vijver op de winterperiode en afvoeren van het snoei- en tuinafval. Tussen 35 en 50 euro per uur
Winterklaar maken van de tuin door de hovenier of tuinman. Werkzaamheden inclusief snoeien, planten afdekken, voorbereiden vijver op de winterperiode en afvoeren van het snoei- en tuinafval. 200 euro per dagdeel
Abonnement op de diensten van de hovenier, inclusief het winterklaar maken van de tuin met bovengenoemde werkzaamheden Vanaf 10 euro per maand

 

  • Als je handig bent. Wanneer je handig bent hoef je niet per definitie de hovenier of tuinman te laten langskomen om je tuin winterklaar te maken. Je kan het ook prima zelf doen als je goed weet hoe je jouw struiken en planten moet snoeien. Zolang je niet vergeet om kwetsbare planten af te dekken en plantenpotten binnenshuis te zetten tegen de nachtvorst kan er weinig verkeerd gaan.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Heb jij geen groene vingers of heb je helemaal geen zin of tijd om je tuin winterklaar te maken? In dat geval doe je er goed aan om een hovenier of tuinman in te huren voor deze klus. Je weet dan zeker dat je hele tuin goed wordt voorbereid op de winterperiode. De tuinman of hovenier zal je tuin bovendien extra bemesten waardoor je tuin in het voorjaar weer helemaal goed zal gaan uitlopen. De hovenier zal bovendien je tuinafval kunnen afvoeren waardoor je tuin er weer helemaal fris bijstaat.

Hoe is het kostenplaatje van de winterbeurt van een tuin opgebouwd

Het kostenplaatje van de winterbeurt van je tuin is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: hoe groot is je tuin. De hoeveelheid werk die een hovenier zal hebben aan jouw tuin hangt voor het grootste gedeelte af van de afmeting van je tuin. Een kleine tuin is een klus waar de hovenier snel mee klaar is. Een grote tuin is een klus waar de hovenier het liefste een dagdeel voor uittrekt zodat hij al het groen in je tuin goed kan onderhouden, en daarna zal hij het tuinafval desgewenst voor je afvoeren naar de gemeentewerf toe.
  • Keuze 2: hoe arbeidsintensief is je tuin. Een tuin die vooral bestaat uit een terras, een gazon en wat borders is niet heel arbeidsintensief. Wanneer er echter een vijver in je tuin zit en je tropische planten in je tuin hebt staan zal de hovenier meer werk hebben aan jouw tuin. Die hoeveelheid werk zie je terug in de factuur.
  • Keuze 3: Wat is de reistijd van je hovenier. Veel mensen kiezen een hovenier die ze door een vriend of kennis is aangeraden. Helaas woont die vriend of kennis aan de andere kant van het land. Kijk dus altijd naar de reistijd van de hovenier. Deze reistijd zal namelijk in rekening worden gebracht op de factuur.

Praktische bespaartips

  • Kies een hovenier uit je eigen regio. Dit scheelt een stuk in de voorrijkosten.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen doe je heel gemakkelijk via onderstaande button. Je krijgt dan vrijblijvend een aantal offertes in je mailbox die je kan vergelijken. Je voordeel kan wel oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis