Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als jouw huis al wat ouder is, en als je tuin ook al een tijd geleden is aangelegd is de kans groot dat deze met een zitkuil is aangelegd. Zo’n zitkuil was ooit helemaal state of the art. Het kan echter zo zijn dat jij daarop bent uitgekeken. Het kan ook zo zijn dat jijzelf of één van de vorige eigenaren van je woning een tuin met hoogteverschillen heeft laten aanleggen. Je raakt daar op een gegeven moment op uitgekeken. Het is ook niet altijd even praktisch wanneer je door een tuin met hoogteverschillen heen loopt. In dat geval is ophogen de ultieme oplossing. Je tuin wordt weer egaal van hoogte.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel bedragen de kosten van een tuin ophogen

Aan een tuin ophogen zit een bepaald kostenplaatje vast. De kosten worden uiteraard bepaald door een aantal factoren. Het materiaal en de afmeting van je tuin zijn de belangrijkste factoren. We hebben voor jou uitgezocht hoeveel het ophogen van een tuin je ongeveer zal gaan kosten.

Welke diensten wil je afnemen Hoeveel bedragen de kosten bij benadering per vierkante meter
Je tuin ophogen inclusief het benodigde zand en het terugleggen van je eigen oorspronkelijker tegels Tussen 25 en 35 euro
Je tuin ophogen met alleen zand Rond de 15 euro

 

  • Als je handig bent. Wanneer je handig bent en beschikt over het juiste gereedschap om je tuin op te hogen kan je het af met alleen de kosten van het ophoogzand. Denk er dan wel aan dat alleen een schep geen goed materiaal is om je tuin op te hogen. Je zal eerder moeten denken aan een minigraver en een apparaat om de grond mee aan te stampen. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de tuin goed egaal loopt.
  • Als je geen tijd hebt om zelf aan het werk te gaan. Heb je geen tijd om zelf aan het werk te gaan; huur dan een klussenbedrijf of stratenmaker in. Deze zal voor jou al het werk uit handen nemen en er bovendien zorg voor dragen dat je tuin goed egaal wordt. Je tuin zal daarnaast worden voorzien van voldoende drainage. Dit heb je nodig voor de afvoer van regenwater.

Hoe is de prijs van een tuin ophogen samengesteld

De prijs van het ophogen van een tuin wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die je maakt voor je tuin. Deze keuzes hebben vooral te maken met het uiteindelijke doel wat jij met je opgehoogde tuin voor ogen hebt. Wil je dat jouw tuin een terras krijgt wat doorloopt over de hele lengte of wil je dat jouw tuin beplanting krijgt. We zetten de keuzes voor je op een rijtje.

  • Keuze 1: Wil jij je tuin niet herbestraten maar gewoon de grond opgehoogd hebben. In dat geval geldt het laagste tarief. Je zal er rekening mee moeten houden dat ophoogzand geen goede basis is voor gras of voor beplanting. Er zal in zo’n geval dus altijd nog een laat tuinaarde overheen moeten komen. Je basiskosten zijn dus lager maar de totale kosten per vierkante meter kunnen hoger uitvallen.
  • Keuze 2: Wil jij een verzakte tuin laten ophogen en opnieuw laten bestraten met de bestaande tegels. Wanneer dit bij jou het geval is zal de stratenmaker je tuin moeten ophogen en egaliseren waarna hij de bestaande tegels weer terug plaatst in je tuin. Ga er in dat geval van uit dat de kostprijs zal bestaan uit drie factoren; het verwijderen van de tegels, het egaliseren van je tuin en het terugplaatsen en her-bestraten van je tuin. Je komt dan uit op een tarief wat ligt tussen 25 en 30 euro per vierkante meter.
  • Keuze 3: Wil jij je verzakte tuin laten ophogen en na het ophogen direct laten voorzien van een nieuwe bestrating. In dat geval ben je de kosten van het ophogen kwijt van ongeveer 15 euro per vierkante meter. Daarnaast zal de stratenmaker, klussenman of hovenier de tegels voor je kopen bij de groothandel. De kosten hiervan zullen aan jou worden doorberekend. Kan je echter zelf goedkoop aan een mooie partij nieuwe bestrating komen, dan doe je die uitgave zelf. Je betaalt dan voor het ophogen en voor het leggen van de bestrating.
  • Keuze 4: Wil jij je opgehoogde tuin (voor een deel) voorzien van gras en/of beplanting? In dat geval zal je naast de kosten van het ophogen van je tuin meer kosten moeten maken. Je krijgt te maken met meerkosten vanwege tuinaarde als basis voor het gras. Daarnaast krijg je uiteraard te maken met de kosten van graszoden en beplanting. Een tuin met gras en beplanting is bewerkelijker dan alleen bestraten maar het zorgt wel voor een betere afvoer van het regenwater.

Praktische besparingstips

  • Ga voor kwantumkorting. Een verzakte tuin bij jou wil doorgaans zeggen dat je buren hetzelfde probleem hebben. Jullie kunnen samen een bedrijf inhuren om je tuin te laten ophogen. Het bedrijf kan efficiënter werken en hoeft de apparatuur maar één keer te huren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart heel eenvoudig op het ophogen van je tuin door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct meerdere vrijblijvende offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis