Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Iedereen droomt van een mooie tuin. De tuin van je huis bepaalt immers het gezicht ervan. Daarnaast besteed je dagelijks een ruime tijd in je tuin. Wanneer jouw tuin er niet mooi bij staat zal je er waarschijnlijk minder graag komen. Daarnaast is het een waardevermindering van je woning. Wanneer jij dus een tuin wil waar je volop van kan genieten maar waar je niet in hoeft te werken kan je kiezen voor de diensten van een tuinman. Een tuinman is gediplomeerd groen onderhouder. Hij is op de hoogte van de modernste technieken en trends op het gebied van tuinen.

*Tip:

→ Wat kost een tuinman in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale tuinmannen.

Hoeveel kosten de diensten van een tuinman

Je kan een tuinman inhuren voor meerdere zaken. Je kan een tuinman allereerst voor jou een mooie tuin laten ontwerpen. Jij vertelt wat je mooi vindt in je tuin en hoeveel onderhoud je daaraan wil hebben. De tuinman gaat vervolgens aan de slag om een mooi ontwerp te maken. Dat ontwerp kan de tuinman ook voor je in praktijk brengen. De tuinman is in staat om jouw tuin geheel aan te leggen. En dan, tot slot, kan je de tuinman inhuren om jouw tuin te komen onderhouden. Zo weet je zeker dat jouw tuin er iedere dag van het jaar mooi bij staat. De kosten van een tuinman hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Type werkzaamheden van de tuinman Prijs bij benadering
Ontwerpen van een tuin, prijs afhankelijk van afmeting van een tuin en al dan niet wens voor beplantingsplan Tussen 255 en 505 euro
Aanleggen van de tuin, prijs afhankelijk van werkzaamheden en luxe van tuin Tussen 50 en 100 euro per vierkante meter
Onderhoud van de tuin, prijs afhankelijk van luxe van de tuin. Tussen 40 en 55 euro per uur

 

  • Als je handig bent. Een tuin aanleggen kost een flink bedrag. Hierbij zitten inbegrepen de kosten van het verwijderen van je oude tuin. Ben je handig, dan doe je dit gedeelte zelf. Ook het afvoeren van de oude delen van je tuin kan je zelf doen.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Ben je niet handig of heb je geen gelegenheid om de werkzaamheden voor de tuinman voor te bereiden, dan kan je ervoor kiezen om de hele klus uit handen te geven. De tuinman gaat in dat geval aan de slag. Hij zal alles van begin tot eind voor je uitvoeren.

Hoe is de prijs van een tuinman inhuren samengesteld

De prijs van het inhuren van een tuinman is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een tuinman huurt. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe zit het met de bereikbaarheid van je tuin. In het gunstigste geval zit jouw tuin aan een hoek van de weg of aan een brandgang. De tuinman zal vooral bij de aanleg van jouw tuin nogal wat materiaal moeten aanvoeren. Je mag denken aan een kleine graafmachine maar ook aan de planten en verdere materialen zelf. Als jouw tuin goed bereikbaar is voor de tuinman drukt dit de kosten. Zal de tuinman meer werk moeten doen om de materialen in jouw tuin te krijgen, dan zie je die kosten terug op de rekening.
  • Keuze 2: Welke materialen worden er gebruikt. Welke materialen worden gebruikt bepaalt natuurlijk allereerst de kostprijs van het aanleggen van je tuin. Bepaalde sierstenen zijn duurder dan gewone betontegels. Daarnaast zijn er exotische planten die meer kosten dan de normale huis tuin en keuken planten. Kies je voor bijzondere materialen dan komen er ook meer kosten kijken bij het onderhouden van je tuin. Bijzondere tegels moeten extra worden onderhouden en exotische planten vergen meer onderhoud. Daarnaast moeten deze vaak ook met een hogere frequentie worden onderhouden.
  • Keuze 3: hoe goed is je huis bereikbaar. Je kan een hovenier inhuren die vanuit een andere hoek van het land moet komen. Je bent dan uiteraard een stuk duurder uit dan wanneer je een tuinman huurt die bij jou in de stad woont. Ook deze kosten worden aan jou doorberekend op de factuur.

Praktische besparingstips

Voor een tuinman ben je een flink bedrag kwijt. We geven je dan ook graag wat praktische besparingstips.

  • Zoek het niet te ver. Een tuinman uit je eigen omgeving hoeft korter te reizen om bij jouw huis te komen. Dat scheelt op de reiskosten.
  • Werk samen met je buren. Zoeken je buren ook een tuinman, huur er dan samen één in. Dit heeft talloze voordelen. Het belangrijkste voordeel is wel dat de tuinman niet tussen twee adressen hoeft te rijden wat voorrijkosten scheelt. Ook met onderhoud is dit een stuk voordeliger. De tuinman kan efficiënter doorwerken.

Offertes aanvragen

Je bespaart het snelste op een tuinman door offertes aan te vragen. Dit kan door middel van onderstaande button. Je krijgt vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot zo’n 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis