Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gazon verticuterenJe tuin is heel bepalend voor het aangezicht van je huis. Veel tuinen krijgen een ruimtelijk effect doordat er een gazon is aangelegd. Een gazon kan in meerder soorten en maten zijn aangelegd. Als een gazon een aantal jaren ligt kan je echter last gaan krijgen van onkruid en wild gras wat groeit tussen het gezaaide gras. Dit zal ervoor zorgen dat je mooie egale grasveld onregelmatig wordt. Bovendien zal het gezaaide gras steeds verder worden verstikt door het wilde gras en het onkruid. Als dit bij jouw gazon ook het geval is kan je ervoor kiezen om je gazon te laten verticuteren.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een gazon verticuteren

Als je een gazon gaat verticuteren doe je eigenlijk weinig anders dan beluchtingsgaten prikken tussen het gras in. Hierdoor krijgt onkruid veel minder de kans om het vaste gras te verstikken. Ook wild gras krijgt minder de ruimte als je ervoor zorgt dat je vaste gras kan ademen en uitbreiden. Een goed geverticuteerd gazon is dan ook een gazon wat een lange levensduur heeft. Laat je een gazon niet regelmatig verticuteren, dan krijg je op een gegeven moment te maken met een verwilderd gazon. Zo’n verwilderd gazon kan nog maar op één manier worden verholpen. In dat geval zal je namelijk het hele oude gazon moeten verwijderen en een nieuw gazon moeten inzaaien.

Een gazon verticuteren levert behoorlijk wat afval op. Het wilde gras en onkruid wordt namelijk machinaal verwijderd. Dit verticuteer afval kan je niet bewaren op de composthoop. Het zaad van het onkruid en het wilde gras zal dan namelijk gaan uitwaaien over je gazon heen waarna het probleem weer van voren af aan begint. Het is dan ook zaak dat je het verticuteer afval laat afvoeren door de hovenier of dat je dit zelf doet. Verticuteren is een klus die je zelf kan doen met een speciaal verticuteer apparaat. Wanneer je echter een heel groot gazon hebt is het logisch dat je deze klus uitbesteedt aan de hovenier of tuinman. We hebben voor je opgezocht hoeveel je kwijt bent aan het laten verticuteren van je gazon. Houd er rekening mee dat je niet kan volstaan met het eens per jaar verticuteren van je gazon. Je zal deze klus meerdere malen per jaar moeten laten uitvoeren om je gazon in goede conditie te houden.

Welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd Wat is de prijs per eenheid
Verticuteren van een gazon tussen 0 en 100 vierkante meter 125 euro per gazon
Verticuteren van een gazon tussen 100 en 250 vierkante meter 240 euro per gazon
Afvoeren verticuteerafval naar de gemeentewerf 6,50 euro per meter oppervlakte

 

  • Als je handig bent. Als je grasveld heel klein is kan je zelf met de verticuteerhark aan het werk gaan. Je zal dan ook zelf het wild gras en onkruid moeten verwijderen. Je bespaart je daarmee de kosten van een hovenier voor het verticuteren van je gazon.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Wil jij een mooi onderhouden gazon maar heb je er liever geen omkijken naar? Dan huur je een hovenier in om jouw gazon te komen verticuteren. Het verticuteerafval zal bovendien voor je worden afgevoerd naar de gemeentewerf waardoor jij zorgeloos kan genieten van je mooie gezonde gazon.

Hoe is de prijs van een gazon verticuteren samengesteld

De prijs van een gazon verticuteren wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe groot is jouw grasveld. Een grasveld wat redelijk klein is kost minder om te laten verticuteren dan een grasveld wat groter is. De hovenier berekent een bedrag wat bij een groter grasveld iets goedkoper is per vierkante meter dan bij een klein grasveld. De reden is dat hij de apparatuur voor het verticuteren moet huren en /of meenemen. Dit zijn de zogeheten voorrijkosten of opstartkosten.
  • Wat is de vorm van jouw gazon. Een gazon wat recht toe recht aan is, is makkelijk te verticuteren. De hovenier kan gemakkelijk met de verticuteermachine manoeuvreren. Een gazon wat bomen en struiken verwerkt heeft tussen het gras is bewerkelijker. De hovenier zal hier meer tijd aan kwijt zijn.
  • Wat is de mate van vervuiling van je gazon. Een gazon wat zich tussen de bomen bevindt zal meer mos krijgen dan een gazon wat aaneengesloten ligt. Een gazon wat meer overlast heeft van mos en onkruid zal vaker moeten worden geverticuteerd dan een gazon wat weinig overlast heeft van mos en onkruid.

Praktische bespaartips

  • Doe een deel zelf. Het afvoeren van verticuteerafval kan je zelf doen als je een aanhanger hebt. Dit bespaart weer op de hoogte van de rekening.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op de hoogte van de rekening van de hovenier door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button krijg je vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in