Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tuintips zomerDe zomer is in eerste instantie een tijd waarin je heerlijk in je tuin wil kunnen verblijven. Je geniet van je mooie tuin en rust uit in de schaduwrijke zitjes in je tuin. De zomer klinkt niet toe als een periode waarin je erg intensief in je tuin aan het werk gaat. Toch is niets minder waar. Er zijn altijd zaken in je tuin die onderhoud en verzorging nodig hebben. Het groen in je tuin krijgt nu immers volop zon. Dat, in combinatie met de natte Hollandse zomers, zorg voor een geweldige groei van het groen in je tuin.

  1. Wees goed voor je laurierstruik. Veel mensen hebben een laurierstruik in hun tuin staan. Een heel verstandige keuze, want een laurierstruik beschermt je volop tegen ongewenste inkijk. Daarnaast kan je enorm genieten van de heerlijke geur van een laurierstruik. Voordat de zomer echt losbarst, in juni en juli, is het de meest uitgelezen tijd om je laurierstruik bij te werken. Een laurierstruik heeft namelijk van zichzelf de neiging om wild te gaan groeien. Ook de vertakking laat te wensen over als je er niks aan doet. Door je laurierstruik te snoeien in juni of juli krijgt de struik een goede vertakking waardoor hij mooier van vorm wordt. Snoei je een laurierstruik te vroeg in het jaar, dan zal hij beschadigen door de kou. Snoei je op tijd dan zal de laurierstruik verder uitgroeien. Je geniet in augustus nog meer van je privacy in jouw tuin.
  2. Scheer je haag. Een haag is de meest gebruikt vorm van erfafscheiding. Niet zo heel vreemd als je bedenkt dat een haag nagenoeg ondoorzichtbaar is. Het is een soort groene schutting. Een haag kan je scheren in de zomermaanden. Doe dit na 21 juni want anders zullen er alsnog extra scheuten komen waardoor je opnieuw kan gaan scheren voor een mooi strak resultaat.
  3. Je rozenstruiken onderhouden. Een rozenstruik is een lust voor het oog. Tijdens de bloei van een rozenstruik moet je er dan ook vanaf blijven. In die periode moet je er vooral van genieten. Wanneer de rozenstruik is uitgebloeid moet je de takken 2 tot 3 blaadjes onder de bloemvertakking afsnoeien. Doe je dat niet, dan zal je rozenstruik uit model gaan groeien en verwildert hij onder je ogen. Bemesting is bij je rozenstruik het hele jaar door nodig dus ook in de zomermaanden.Alle planten in je tuin kunnen in de zomermaanden wel wat mest gebruiken. Als het weer warm is en er weinig neerslag valt is dit een aanslag op je planten. Je wil natuurlijk optimaal genieten van je bloeiende planten dus daar zal je wat werk voor moeten verrichten.
  4. Je borders goed onderhouden. Veel tuinen bestaan uit een stuk gazon met borders. Deze borders bestaan uit planten in diverse hoogtes. Op het moment dat één van die planten opeens als een razende begint te groeien om wat voor reden dan ook is het noodzakelijk dat je die groei wat inperkt. Kijk eerst even op internet of je een bepaalde plant in de zomer zomaar mag gaan snoeien. Het ietwat bijknippen van jonge uitlopers kan doorgaans weinig kwaad. Je voorkomt daarmee dat een plant uit zijn proporties groeit en over de rest van de border heen gaat hangen. Mochten er toch planten topzwaar worden en gaan hangen, dan kan je ze steunen met behulp van plantenstokken of een bamboerek.
  5. Je gazon mooi fris. Eén van de grootste oppervlakken in je tuin is doorgaans je gazon. Een gazon is iets wat direct in het oog springt. Gras wil wel goed groeien in de zomerse periodes waarin het heel veel regent. Het is dan ook geen luxe om het gazon in je tuin één tot twee keer per week te maaien. Heb je een klein stukje gras, dan kan je dit prima met de duwmaaier doen. Heb je een groter gazon, dan is de keuze voor een motormaaier snel gemaakt. Denk eraan dat je ook de kanten afsteekt. Zo voorkom je dat er gras in je borders zal gaan uitzaaien. Gras maaien in een droge periode is niet nodig. Je zal je gazon eerder beschadigen op die manier. Van een regenbui kan je mooi profiteren met je gazon. Strooi er wat kunstmest overheen voor een stralend resultaat naderhand.
  6. Je vijver goed in de gaten houden. Heb je een vijver, dan moet je in de zomer goed in de gaten houden dat er geen kroos plaag uitbreekt in je water. Kroos oogt wellicht heel romantisch. Het is echter in staat om alle levende organismes in je vijver te verstikken. Het is dan ook zaak dat je het kroos begint te verwijderen zodra je ziet dat het begint te vermeerderen.
  7. Als je geen groene vingers hebt. Een tuin is een plek om heerlijk van te genieten. Er komt echter ook nogal wat werk bij kijken. Heb jij hier nou geen zin in, dan kan je altijd de hulp van een hovenier inhuren. Vanaf 10 euro per maand kan je een abonnement afsluiten waarvoor de hovenier een paar keer per jaar bij je langs komt.
  8. Offertes opvragen. De goedkoopste manier om te besparen op een hovenier is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in