Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een mooie tuin is heel belangrijk voor jou als woningbezitter. Je brengt er immers veel tijd in door. Daarnaast is een tuin bepalend voor het aangezicht van je woning. Het is dan ook heel belangrijk dat je tuin er goed uitziet. Belangrijk hierbij is de beplanting van je tuin en het onderhoud daarvan. Je zou denken dat het aanleggen van beplanting in je tuin genoeg is. Daar maak je echter een denkfout. Beplanting moet namelijk het hele jaar door goed worden onderhouden. Een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je beplanting is het snoeien ervan.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniers.

Hoeveel kost planten snoeien

Een kleine tuin kan je doorgaans eenvoudig zelf onderhouden. Als je daarnaast gebruik hebt gemaakt van gemakkelijk te onderhouden planten is het snoeiwerk een fluitje van een cent. Je moet in dat geval goed kijken op internet naar de voorschriften voor het snoeien van je planten.Heb je echter een grotere tuin of heb je planten die lastiger te onderhouden zijn? In dat geval doe je er goed aan om het snoeiwerk uit te besteden aan een hovenier of een tuinman. Je weet in dat geval heel zeker dat je planten goed vakkundig worden gesnoeid. Bedenk je echter wel; snoeien doet groeien. Laat je planten snoeien omdat ze dan kleiner zullen zijn en minder ruimte zullen innemen in je tuin dan heb je het mis. Je kan je in dat geval beter bezinnen op een kleinere plantensoort in je tuin. De kosten voor planten snoeien hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Welke dienst van de hovenier/tuinman neem je af Wat zijn de kosten per eenheid
Onderhoud en snoeien van je planten en struiken per uur Tussen 35 en 50 euro, afhankelijk van de planten en struiken die je wil laten snoeien
Onderhoud en snoeien van je planten en struiken per dagdeel Rond de 200 euro
Onderhoudsabonnement op de diensten van de hovenier per maand Vanaf 10 euro, afhankelijk van de diensten die je af wil nemen.

 

  • Als je groene vingers hebt. Ook een grote aangelegde tuin kan je zelf onderhouden en je kan ook gemakkelijk zelf het snoeiwerk doen. De hovenier of tuinman zal je een onderhoudsvoorschrift voor je beplanting afgeven waarmee je zelf aan de slag kan. Je zal er wel de tijd voor moeten uittrekken.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Wil jij een mooie tuin maar heb je geen zin om er al teveel werk in te steken; dan besteed je de hele klus van het snoeien van je planten en struiken uit aan de tuinman of de hovenier. Deze zal met alle vakkundigheid ervoor zorgen dat jouw tuin er het hele jaar door op zijn mooist bij staat. Tegen vergoeding zal de hovenier bovendien het tuinafval afvoeren naar de gemeentewerf.

Hoe is de prijs van planten snoeien opgebouwd

De prijs van het snoeien van je planten en struiken is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die je maakt wanneer je de klus uitbesteedt. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Zelf doen of uitbesteden. Je kan zelf je planten snoeien. Als je vakkundig genoeg te werk gaat zal je tegen een mooi onderhouden tuin aankijken. Tuinieren is een mooie manier om gewicht te verliezen als bijkomend voordeel. Zo kan planten snoeien zelfs therapeutisch werken. Een hovenier inhuren zorgt ervoor dat jij alle rust hebt om van je tuin te genieten terwijl een ander het zware werk mag doen. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft.
  • Keuze 2: Hoe groot is je tuin. Een grote tuin zal aanzienlijk meer kosten om te laten snoeien dan een kleinere tuin. Dat spreekt voor zich. De hovenier zal meer werk hebben aan een groot aantal planten dan aan een klein aantal planten en struiken.
  • Keuze 3: Hoe zorgintensief zijn je planten. De ene plant is de andere niet wanneer het aankomt op het snoeien en onderhouden ervan. Sommige exotische planten vergen veel meer onderhoud en snoeiwerk dan andere normale huis tuin en keuken planten. Deze hoeveelheid werk vind je natuurlijk terug op de rekening.
  • Keuze 3: Heb je een onderhoudsabonnement. Heb je een onderhoudsabonnement, dan zal de hovenier een aantal keren per jaar bij jou langskomen om je planten te snoeien en de rest van je tuin bij te werken. Hij zal niet maandelijks komen maar wel bijvoorbeeld 2 of 4 keer per jaar. Is er een noodgeval zoals een boom die op instorten staat na een flinke storm of een ontwortelde struik dan plant de hovenier een spoedafspraak met je in.

Praktische besparingstips

We geven je een paar praktische tips om te besparen op het snoeien van je planten.

  • Doe het zelf. Met een goede snoeischaar en de juiste informatie kom je al een heel eind als je jouw planten wil snoeien. Gaat het dan toch mis, dan kan je er altijd voor kiezen om een nieuwe plant te laten plaatsen in je tuin.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier van besparen op de kosten van het snoeien van je planten. Met één klik op de onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je