Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten tuinadviesEen tuin is voor de meeste woningbezitters een waardevol bezit. Een tuin is voor veel mensen een verlengstuk van je woonkamer. In deze zogeheten tuinkamer breng je dan waarschijnlijk ook behoorlijk wat uren door. Een tuin is de uitgelezen plek om heerlijk in te ontspannen en om optimaal tot rust te komen. Om tot een mooie tuin te komen zal je wel creatief aan het werk moeten gaan. Jouw tuin moet eerst goed worden ingericht. Wanneer jouw tuin nog een braakliggend stuk terrein of een verwilderde rommel is komt een tuinadvies goed van pas. De hovenier of tuinarchitect kan je hiermee van dienst zijn.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een tuinadvies

Hoeveel een tuinadvies kost hangt vooral af van de tuinarchitect of de hovenier die het advies uitbrengt. Is het een tuinarchitect of hovenier met grote naamsbekendheid dan zal de prijs hoog zijn. Is het een tuinarchitect of hovenier met goede tuinadviezen zonder dure reputatie, dan zal de prijs doorgaans wel meevallen. Een tuinadvies is in elk geval een waardevol advies voor iedere woningbezitter die meer plezier wil hebben van zijn tuin. Een mooi verzorgde tuin voegt bovendien behoorlijk wat waarde toe aan je woning. Zo’n tuinadvies is zijn prijs dan ook meer dan waard. Een tuinadvies kan worden afgegeven zonder dat er verder acties worden ondernomen. Wordt het tuinadvies echter gemaakt door de hovenier, dan kan deze gelijk je tuin voor je inrichten aan de hand van jouw wensen. Het is dus maar net wie je uitkiest en waar jouw voorkeuren liggen. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel zo’n tuinadvies zal gaan kosten. Wij hebben dit voor je nagezocht en we kwamen tot de volgende conclusies:

Welke dienst wil je afnemen Wat is de prijs van het tuinadvies
Een tuinadvies voor een tuin tussen 100 en 300 vierkante meter Tussen 275 en 575 euro
Een tuinadvies voor een tuin van meer dan 300 vierkante meter Ongeveer 2 euro per vierkante meter tuinoppervlak
Een beplantingsadvies voor je tuin De prijs van het tuinadvies plus 50 procent.

 

 

  • Als je groene vingers hebt. Wanneer je een beetje handig bent in de tuin kan je zelf uitzoeken welke inrichtingselementen je in je tuin wil hebben. Daarnaast kan je zelf een aantal planten selecteren die waarschijnlijk goed zullen gedijen in jouw tuin. Op deze manier houd je met een beetje fantasie je hand op de knip. Dat geld kan je dan later mooi besteden aan de kosten die je voor je tuin moet gaan maken.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Geef je alles liever uit handen en bespreek je het liefste alleen je wensen voor een tuinontwerp? In dat geval kan de tuinarchitect of hovenier een prachtig tuinadvies voor jou uitbrengen.

Hoe is het kostenplaatje van een tuinadvies samengesteld

De kosten van een tuinadvies worden bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een hovenier of een tuinarchitect inhuurt voor deze klus. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je tuin. Een tuinadvies voor een kleine tuin is een stuk goedkoper dan een tuinadvies voor een grote tuin. Dit komt omdat de tuinarchitect het meeste uit jouw tuin wil halen. De tuin moet zo ruimtelijk mogelijk overkomen. Die hoeveelheid werk die de tuinarchitect of de hovenier eraan kwijt is zie je uiteraard terug in de factuur.
  • Keuze 2: Welke wensen heb je. Als in jouw ogen de ideale tuin voorzien is van een gazon en een aantal borders zal de tuinarchitect weinig werk hebben. Hij kan in dat geval heel eenvoudig een tuinadvies uitbrengen waar hij weinig werk aan zal hebben. Dat weinige werk vertaalt zich natuurlijk gelijk in de prijs van het tuinadvies.
  • Keuze 3: Welke elementen wil je in je tuin. Een tuin die voorzien is van het nodige groen maar die daarnaast ook waterpartijen bevat wordt een ander verhaal. Hier zal de tuinarchitect behoorlijk aan het werk moeten gaan om van jouw tuin de gewenste droomtuin te maken. De tuinarchitect zal niet alleen kijken naar de sfeer die hij creëert. De tuinarchitect zal ook kijken naar de uitvoerbaarheid van het plan en naar de hoeveelheid onderhoud die je eraan zal hebben.
  • Keuze 4: wil je een schets in 3D. Een tuinarchitect kan een schets van jouw toekomstige tuin maken op papier maar hij kan die schets ook in 3D maken. Hierdoor kan je op de computer zien hoe jouw toekomstige tuin eruit zal gaan zien. Voor die extra service betaal je natuurlijk wel een gedeelte.

Praktische besparingstips

Op een tuinadvies kan je prima besparen. We geven je wat praktische besparingstips.

  • Maak gebruik van het juiste moment. Veel tuincentra hebben een ontwerpservice. Met speciale gelegenheden is die ontwerpservice tegen gereduceerd tarief of zelfs gratis beschikbaar. Maak gebruik van die juiste gelegenheid om jouw tuinadvies te laten opstellen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De allersnelste manier van besparen op een tuinadvies is door het opvragen van offertes. Dit doe je redelijk eenvoudig. Met onderstaande muisklik vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Hiermee kan jij kijken welke tuinarchitect voor jou de betaalbaarste is. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je