Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen tuin is voor een woningbezitter een waardevolle plek. Het is de plaats waar je volop geniet van het buitenleven. Daarnaast is het een verlengstuk van je huis. Je woongenot wordt behoorlijk verhoogd als je kan genieten van een mooie tuin. In de meeste tuinen staan bomen. Bomen zorgen voor zuivering van de lucht en ze bieden je schaduw en verkoeling op warme dagen. Bomen zijn echter ook kwetsbaar. Ze zijn gevoelig voor weersinvloeden. Een boom kan door de storm verzakken of omwaaien met alle gevolgen van dien. Jij voorkomt een hoop ellende in je tuin door je bomen goed te laten verzorgen.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten van een boomverzorging? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost boomverzorging

Boomverzorging is een onderdeel van het werk van de hovenier. De hovenier zal ervoor zorgen dat jouw tuin er optimaal verzorgd bij staat. Hij zal hiervoor een aantal werkzaamheden in jouw tuin verrichten. De hovenier zorgt  er niet alleen voor dat je gazon er goed bij ligt. Hij zorgt er ook voor dat je struiken en bomen op tijd worden gesnoeid. Denk niet dat je bomen kleiner kan maken door ze te laten snoeien. Het gezegde ‘snoeien doet groeien’ gaat ook op voor een boom. Als jij bomen wil laten verzorgen omdat ze te groot zijn voor je tuin zal je beter kunnen kiezen voor het rooien van de bestaande bomen en het planten van een kleiner model boom. We geven je een overzicht van de kosten die een hovenier aan je zal berekenen voor de werkzaamheden die onder boomverzorging vallen. Je betaalt in dat geval namelijk het gemiddelde tarief van de hovenier. De hovenier hanteert een aantal tarieven. In het eerste geval zal hij kosten per uur berekenen. In het tweede geval gaat het om kosten per dagdeel wanneer de hovenier meer werk nodig heeft om jouw tuin inclusief de bomen op orde te krijgen. Het laatste geval is een dienst die je in abonnementsvorm afneemt. Hierbij inbegrepen zit het onderhoud van bomen.

Welke dienst wordt afgenomen bij de hovenier Wat is de prijs per eenheid
Onderhoud van je tuin, inclusief het onderhouden van je bomen Tussen 35 en 55 euro per uur
Onderhoud van je tuin, inclusief het onderhouden van je bomen Rond de 200 euro per dagdeel
Onderhoud van je tuin in abonnementsvorm. Maandelijks abonnement met meerdere servicemomenten per jaar Vanaf 10 euro per maand

 

  • Als je handig bent. Heeft een storm huisgehouden en is er een tak van een boom afgebroken, dan kan je deze natuurlijk ook zelf verwijderen. Ook het wegruimen van herfstbladeren kan je zelf doen als je wil besparen op de kosten van de hovenier.
  • Als je alle verzorging van je bomen liever uit handen geeft. Heb jij het liefste geen omkijken naar het onderhoud van je bomen; dan huur je de hovenier in om je bomen te snoeien en te bemesten. Daarnaast zal de hovenier ook komen om bomen met stormschade te steunen of zo nodig te rooien.

Hoe is de prijs van boomverzorging samengesteld

De prijs van boomverzorging is vastgesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je de hovenier inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel bomen heb je in je tuin. Het ligt voor de hand. Hoe meer bomen je in je tuin hebt staan, hoe meer werk de hovenier eraan zal hebben om ze te onderhouden.
  • Keuze 2: Wat voor soort bomen heb je in je tuin. Een normale Europese boom is gemakkelijk te onderhouden voor de hovenier. Hij kan het werk zelfs aan een leerling hovenier uitbesteden. Een boom die meer tropisch is zal specialistischer onderhoud nodig hebben. De hovenier zal hier meer werk aan hebben.
  • Keuze 3: wat voor soort boomverzorging is het. Een boom die is omgewaaid tijdens de storm zal niet meer kunnen worden verzorgd. Die moet op een zo net mogelijke manier worden gerooid. Ook als er veel schade is terwijl de boom nog rechtop staat moet soms worden geconcludeerd dat een boom beter gerooid kan worden. In dat geval is het een aanrader om je verzekeraar hiervan op de hoogte te stellen. Stormschade valt bij veel mensen onder de opstalverzekering.

Praktische besparingstips

Boomverzorging is een kostenpost. Er zijn gelukkig makkelijke manieren om erop te besparen.

  • Doe een deel zelf. In de herfst verliezen de meeste bomen hun blad. Natuurlijk kan je wachten op de hovenier om het herfstblad te verwijderen. Je kan dit echter prima zelf doen. Het zal je hovenier de gelegenheid bieden om andere werkzaamheden in je tuin uit te voeren.
  • Kies een onderhoudsvriendelijke tuin. Aan de ene boom zal je meer onderhoud hebben dan aan de andere. Wil je niet veel tijd kwijt zijn aan boomverzorging, kies dan voor onderhoudsvriendelijke bomen.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op boomverzorging door het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis