Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een mooie tuin is een waardevol bezit. Je zit er immers graag en vaak in. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht vanuit je huis. Je zou haast vergeten dat een mooie tuin ook onderhouden moet worden. Wanneer jij groene vingers en zeeën aan tijd hebt is dit geen probleem. Heb jij dit niet, dan is het een goed idee om een hovenier of tuinman in te huren voor het tuinonderhoud. We geven je nu een overzicht van de kosten van tuinonderhoud. We kennen hier een aantal varianten die we voor je omschrijven.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniers.

De kosten van tuinonderhoud

Tuin onderhoud kan je regelen via de hovenier. We gaan er in onderstaand prijsvoorbeeld vanuit dat je een hoveniersbedrijf inhuurt wat voor jou je tuin komt onderhouden. Je mag dan denken aan werkzaamheden zoals het gazon onderhouden, maar ook aan snoeien en het bijhouden van planten en struiken. Ook onkruid verwijderen tussen de stenen van je terras vallen onder tuinonderhoud.

Werkzaamheden en de frequentie waarmee ze worden uitgevoerd Kosten van het tuinonderhoud
Werkzaamheden van de hovenier per uur, exclusief het afvoeren van tuinafval en voorrijkosten Tussen 45 en 60 euro per uur
Werkzaamheden van de hovenier per dagdeel, exclusief het afvoeren van tuinafval en voorrijkosten Rond de 225 euro per uur
Een onderhoudsabonnement wat je maandelijks betaalt Rond 10 euro per maand

 

  • Als je handig bent. De hovenier kan natuurlijk komen om jouw gras te maaien maar dit is een klus die je prima zelf kunt doen. De hovenier zal in dat geval minder tijd kwijt zijn aan deze werkzaamheden en meer tijd over hebben voor het grote werk zoals snoeien.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Wanneer jij geen tijd hebt voor het onderhoud van je tuin laat je de hovenier alles doen. In dat geval is de hovenier wat meer uren bezig maar jij houdt je handen vrij voor andere zaken terwijl je tuin er tiptop uitziet.

Hoe is de prijs van tuinonderhoud opgebouwd

De prijs van tuinonderhoud is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een hovenier inhuurt. We zetten deze keuzes voor je op een rijtje.

  • Keuze 1: Hoe is je tuin ingericht. Wanneer jouw tuin vooral bestaat uit een gazon met een buxushaag als erfafscheiding ben je minder kosten kwijt voor de hovenier. Deze zal immers veel minder werk hebben en redelijk snel klaar zijn.
  • Keuze 2: Hoe groot is je tuin. Een kleine (stads) tuin is een stuk minder bewerkelijk dan een grote tuin. De hovenier die meer uren kwijt is aan het onderhouden van een grote tuin zal die uren uiteraard aan jou in rekening brengen.
  • Keuze 3: Hoe luxueus is jouw tuin. Een tuin die heel sober is ingericht vergt weinig onderhoud. Een tuin die is ingericht met bomen, planten en bloeiende borders en daarnaast ook waterpartijen heeft is extra bewerkelijk. Er komt veel meer expertise bij kijken om een dergelijke tuin te onderhouden. De hovenier zal deze kosten aan jou in rekening brengen.
  • Keuze 5: Een hovenier of een leerling. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je tuin te laten onderhouden door jongeren die het vak van hovenier aan het leren zijn. Vooral ROC opleidingen en scholen voor praktijkonderwijs leveren studenten die voor een aantrekkelijke prijs jouw tuin komen onderhouden. De kosten zijn lager en je draagt bij aan de opleiding van deze jongeren.
  • Keuze 6: een onderhoudsvriendelijke of onderhoudsvrije tuin. Wanneer jouw tuin te bewerkelijk is en daardoor voor hoge kosten zorgt kan je ervoor kiezen om een onderhoudsvriendelijke tuin te laten aanleggen. Je kan ook kiezen voor een helemaal onderhoudsvrije tuin. Een tuin die voor een deel mag verwilderen kan heel gezellig zijn om op uit te kijken en om in te zitten.

Praktische besparingstips

Tuinonderhoud kan behoorlijk in de papieren lopen. We geven je dan ook graag wat tips om te besparen op het onderhoud van je tuin.

  • Doe een deel zelf. Wanneer de hovenier na het onderhoud van jouw tuin ook het tuinafval moet meenemen zal hij dit naar de gemeentewerf moeten brengen. Dit brengt extra kosten voor hem mee die hij aan jou doorberekent. Door zelf een deel te doen bezuinig jij op de kosten van de hovenier.
  • Neem een abonnement. Een abonnement op tuinonderhoud is een goedkoop alternatief. Afhankelijk van de intensiviteit van het werk komt de hovenier tweemaal tot vier maal per jaar voor het onderhoud voor een vast tarief per maand.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op je tuinonderhoud is door het opvragen van offertes. Via een klik op onderstaande button vraag jij in één keer meerdere vrijblijvende offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis