Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bomen zijn levende organismes. Net zoals mensen maken bomen heel wat mee tijdens hun leven. Een boom kan verwondingen oplopen doordat er beschadigingen aan worden aangebracht. Dit kan iets zijn wat bewust dan wel onbewust gebeurt. Een beschadigde boom kan een gevaar opleveren. Hij kan voor instortingsgevaar zorgen waardoor de veiligheid in de naaste omgeving van de boom in het geding komt. Het is dan ook goed  om dergelijke gevaarlijke situaties voor te zijn. Als jij een boom in je tuin hebt staan die niet veilig meer is zal je een boomchirurg moeten inhuren.

*Tip:

→ Wat kost een hovenier in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een boomchirurg

Een boomchirurg is een hovenier die extra heeft doorgestudeerd met als specialisatie boomonderhoud. Het is een vak apart. De meeste boomchirurgen zijn echter ook werkzaam als hoveniers en combineren die werkzaamheden vaak met elkaar. Je kan een boomchirurg dan ook inhuren als tuinman en als onderhoudsman voor de bomen in je tuin. Als jij met een situatie zit in je tuin waardoor je naast een tuinman ook een boomchirurg nodig hebt wil je natuurlijk graag weten hoeveel je daarvoor kwijt zal zijn. We hebben dit voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

Type werkzaamheden Kostprijs per eenheid
Boomchirurgie bij een beschadigde boom zoals het verwijderen van takken en het herstellen van wonden bij een boom Tussen 35 en 50 euro per uur
Vellen van een kleine boom tot 6 meter. Hierbij wordt de boom in één keer omgehaald bij de onderkant van de stam. Rond de 425 euro
Vellen van een middelgrote boom tot 10 meter. Hierbij vindt beklimming plaats waarna de boom in gedeeltes wordt omgehakt. Rond de 625 euro
Vellen van een grote boom tot 15 meter. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker. Rond de 825 euro

 

  • Als je handig bent. Een boom met stormschade is in veel gevallen nog te redden. Je zal in dat geval wel takken moeten weghalen die los hangen aan de boom. Dit weghalen van takken kan je nog zelf doen.
  • Als je de zorg voor een boom liever uit handen geeft. Een boom die is aangetast door een infectieziekte kan een groot gevaar oplopen. Heeft een boom een schimmelinfectie door bijvoorbeeld vervuild grondwater dan zal er meer research moeten plaatsvinden. In dit geval is de boomchirurg de aangewezen persoon om herstelwerkzaamheden aan je boom uit te voeren.

Hoe is de prijs van een boomchirurg opgebouwd

De prijs van een boomchirurg is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je hem inhuurt. We zetten die keuzes voor je op een rijtje.

  • Keuze 1: is de boomchirurg gecertificeerd. Veel hoveniers zijn ook werkzaam als boomchirurg. Niet alle hoveniers zijn echter bijgeschoold in de laatste technieken om het vak van boomchirurg te mogen uitvoeren. Een boomchirurg die wel goed is bijgeschoold zal verschillende certificaten en keurmerken hebben. Een dergelijke boomchirurg kan dan ook de lastigere klussen aan. Hij berekent jou een kostprijs die daar dan ook naar is.
  • Keuze 2: Doet de boomchirurg zijn werk naast de werkzaamheden als hovenier. Een boomchirurg die jij inhuurt naast zijn werkzaamheden als hovenier in jouw tuin zal doorgaans geen afwijkend tarief berekenen voor deze werkzaamheden. Hij zal in dat geval het normale uurloon wat tussen de 35 en 50 euro in ligt berekenen voor zijn werk als boomchirurg. De kosten worden in dit geval bepaald door de aard van de werkzaamheden die hij bij een boom moet uitvoeren.
  • Keuze 3: Is de boom nog te redden. Een boom die een ziekte heeft opgelopen moet zo snel mogelijk worden behandeld. Anders kunnen de andere bomen in je tuin ook worden besmet. In dat geval zal een boomchirurg kijken of de boom nog te redden valt. Wanneer de rest van je tuin ook gevaar loopt zal de boomchirurg echter met het plan komen om de boom te rooien. In dat geval ben je meer kwijt dan alleen het uurloon van de boomchirurg aangezien hij dan meer werk zal hebben.
  • Keuze 4: Doet de boomchirurg ook aan boomonderhoud. Een boomchirurg die ook aan boomonderhoud doet kan ervoor zorgen dat er veel ellende wordt voorkomen. Boomonderhoud moet echter op regelmatige basis plaatsvinden. Je kan dan een onderhoudsabonnement afspreken wat je per maand betaalt en waarvoor de boomchirurg één of meerdere keren per jaar langskomt om je boom te onderhouden. Zo’n abonnement sluit je af vanaf ongeveer 10 euro per maand.

Praktische besparingstips

  • Denk in geval van rooien aan de vergunning. Niet echt een besparing maar wel een keuze die je een hoop ellende bespaart. Een vergunning is voor het rooien van grotere bomen verplicht. Denk hieraan voordat je een boom laat rooien.
  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op de kosten van een boomchirurg door offertes op te vragen. Dat doe je eenvoudig en vrijblijvend via een muisklik op onderstaande button. Jouw voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis