Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen tuin is heel belangrijk voor woningbezitters. Een tuin is immers het eerste wat mensen zien wanneer ze bij jouw huis komen. Zo’n tuin is dan ook bepalend voor het aangezicht van je huis. Een gazon is een prachtig onderdeel van je tuin. Het is een plek die niet alleen een mooi groen uitzicht geeft. Een gazon geeft je tuin ook ruimte. Het is dan ook van het grootste belang dat je gazon goed onderhouden wordt. Een gazon wat niet goed onderhouden wordt vormt een broeiplek voor onkruid en wild gras. Om dit leed te voorkomen doe je er goed aan je gazon professioneel te laten onderhouden.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een gazon onderhouden

Aan het onderhoud van een gazon zit een kostenplaatje vast. Je moet niet alleen kijken naar het aanleggen van een gazon maar ook juist naar het goed maaien van het gazon. Je gaat immers liever niet met de handmaaier over een groot gazon heen lopen. De hovenier heeft hiervoor een zitmaaier in gebruik waarmee hij gelijk het afgemaaide gras zal wegruimen. Hierdoor ziet jouw grasveld er het hele seizoen door goed onderhouden en stralend uit. Een grasveld wat niet genoeg lucht krijgt zal gaan verstikken en door dat verstikken zal er onkruid opkomen. Ook wild gras is een dooddoener voor een mooi gazon. Wild gras zal het eigen gras verdrukken. Daarbij geeft het een heel rommelig uiterlijk aan je grasveld. Wild gras moet dan ook zo snel mogelijk in de kiem worden gesmoord voordat je hele gazon eraan kapot gaat. Wij zochten voor je op hoeveel je kwijt bent voor het onderhouden van een gazon. We gingen ervan uit dat je een hovenier inhuurt om deze klus om de zoveel weken te laten doen.

Welke werkzaamheden wil je laten uitvoeren Wat is de gemiddelde prijs per eenheid inclusief BTW
Een gazon maaien met de zitmaaier  
Gazon maaien tot 100 vierkante meter 25 euro per gazon
Gazon maaien tussen 101 en 250 vierkante meter 40 euro per gazon
Een gazon machinaal verticuteren  
Gazon machinaal verticuteren tot 100 vierkante meter 125 euro per gazon
Gazon machinaal verticuteren tussen 101 en 250 vierkante meter 240 euro per gazon
Extra werkzaamheden optioneel  
Kanten bijsnijden 0,75 euro per meter
Afgemaaid gras afvoeren 3,50 euro per 25 vierkante meter
Verticuteergroen afvoeren 6,50 euro per meter oppervlakte

 

  • Als je handig bent. Als je handig bent aangelegd of als je in het bezit bent van een zitmaaier zou je natuurlijk ook zelf het gras van je gazon kunnen (laten) maaien. De meeste zitmaaiers hebben een opvangbak waarmee het afgemaaide gras gelijk wordt meegenomen. Afgemaaid gras kan je ook zelf afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Wil jij wel een mooi gazon maar heb je geen zin om er zelf onderhoud aan te plegen, dan huur je gewoon een hovenier in om deze werkzaamheden te doen. Je betaalt dan de tarieven zoals we ze zojuist noemden.

Hoe is de prijs van een gazon onderhoud opgebouwd

De prijs van het onderhoud van je gazon wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt. We hebben die keuzes voor je op een rij gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je gazon. Het is heel gewoon. Een klein gazon onderhouden tot een afmeting van 100 vierkante meter is een stuk goedkoper dan het onderhouden van een gazon wat meer dan twee keer zo groot is. De hovenier zal een prijs berekenen aan de hand van de hoeveelheid werk die hij heeft aan het onderhoud van jouw gazon.
  • Keuze 2: welke vorm heeft je gazon. Als jouw gazon gewoon recht toe recht aan is zal de hovenier weinig werk hebben aan het maaien en verticuteren van jouw gazon. De zitmaaier kan redelijk eenvoudig manoeuvreren over een recht toe recht aan gazon. Heeft jouw gazon echter een speciale vorm en staan er bovendien bomen of struiken in het gazon verwerkt? In dat geval zal de hovenier meer werk hebben aan het onderhoud van je gazon. Niet alleen kan de zitmaaier moeilijker manoeuvreren. De hovenier zal ook rondom de planten de kanten moeten afsteken en bijwerken om een mooi onderhouden gazon en tuin te garanderen.
  • Keuze 3: laat je gelijk je gazon bemesten. Een gazon wat op de juiste manier wordt bemest zal het mooiste op kleur blijven. Bovendien zal een goed bemest gazon beter tegen de koude winterperiode kunnen. Dat bemesten kost natuurlijk extra maar het weegt niet op tegen de kosten van het laten vervangen van een stuk verdord grasveld.

Praktische besparingstips

Jij kan heel eenvoudig besparen op de kosten van het onderhoud van je gazon.

  • Doe een deel zelf. Heb je een aanhangwagen, dan kan je het afgemaaide gras en verticuteer groen zelf afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op het onderhoud van je gazon door vrijblijvend  offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig door een druk op onderstaande button. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in