Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je wil graag het hele jaar door comfortabel kunnen zitten in je tuin. Voorheen was het zo dat je een terras aanlegde van stenen tegels. Op dat terras zat je hoog en droog maar echt sfeervol kan je het niet noemen. Beter is het dan ook om te kiezen voor een terras wat warmte uitstraalt. Zo’n terras wat warmte uitstraalt kan je laten aanleggen met hout. Een houten terras is redelijk betaalbaar in de aanleg en het oogt heel gezellig. Je kan kiezen voor diverse materialen om je houten terras mee te bouwen. We lichten deze materialen en de prijs ervan voor je toe.

*Tip:

→ Wat kost een hovenier in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

st een houten terras aanleggen

Een houten terras kan je laten aanleggen van diverse materialen. Het ene materiaal is veel minder onderhoudsgevoelig dan het andere materiaal. De ene houtsoort is immers de andere niet. Daarbij zijn er een aantal houtverwante soorten. Het lijkt alsof je op een houten terras zit terwijl het materiaal in feite van gerecycled materiaal is gemaakt. We hebben de kosten van de diverse houtsoorten voor je op een rijtje gezet.

 

Welk materiaal gebruik je voor het terras Wat is de prijs van het materiaal voor je terras per vierkante meter inclusief aanleggen Wat is de levensduur van het materiaal van je terras
Tropisch hardhout Tussen 50 en 150 euro per vierkante meter Minimaal 20 jaar. Kan oplopen tot 100 jaar mits goed onderhouden.
Europees hout Tussen 50 en 100 euro per vierkante meter Minimaal 15 jaar. Kan oplopen tot 60 jaar mits goed onderhouden.
Thermowood Tussen 35 en 60 euro per vierkante meter Minimaal 20 jaar. Levensduur is verder afhankelijk van de mate van onderhoud
Houtcomposiet Tussen 70 en 125 euro per vierkante meter Minimaal 100 jaar.
  • Als je handig bent. Is het materiaal wat je kiest voor je houten terras gemakkelijk te verwerken, dan kan je zelf je houten terras aanleggen. Je bespaart in dat geval de kosten van het klussenbedrijf. Denk eraan dat je ondergrond goed egaal ligt, anders loopt je terras scheef.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben je niet handig of heb je geen tijd om je houten terras zelf aan te leggen? Geef in dat geval de klus uit handen aan een klussenbedrijf. Zij kunnen in veel gevallen zelf de materialen inkopen waardoor jij er geen omkijken meer naar hebt. Je geniet in dat geval ook nog eens van een aantal jaar garantie op de werkzaamheden van het klussenbedrijf.

Hoe is de prijs van een houten terras opgebouwd

De prijs van een houten terras is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf ervan.  We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je terras. Heel logisch; een groot terras kost je meer dan een klein terras om aan te leggen. Huur je een bedrijf in, dan hanteren die vaak een starttarief. Het doet er dan niet toe hoeveel vierkante meter terras je wil laten aanleggen. De huur van apparatuur zit hier namelijk bij inbegrepen.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Je kan kiezen voor tropisch hardhout. Tegenwoordig wordt er uitsluitend gewerkt met gecertificeerd tropisch hardhout waardoor jij weet dat het milieu niet extra wordt belast. Tropisch hardhout heeft een heel lange levensduur maar is lastiger te verwerken dan andere houtsoorten. Je zal dit dan ook niet gemakkelijk zelf kunnen doen. Bij een terras van tropisch hardhout moet je echt een klussenbedrijf inhuren.
  • Keuze 3: Kies je voor duurzaam. Thermowood is een houtsoort die redelijk betaalbaar is. Hij wordt zodanig geproduceerd dat het milieu nauwelijks wordt belast. Het hout is thermisch bewerkt waardoor de eigenschappen gelijk zijn aan tropisch hardhout. De prijs is echter vele malen lager.
  • Keuze 4: kies je voor een hout-achtig product. Houtcomposiet is geen echt hout. Het is een hout-achtig product wat wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Houtcomposiet kost het meeste maar heeft dan ook de langste levensduur. Het materiaal is lastig om zelf tot een terras te verwerken; je zal er iemand voor moeten inhuren.
  • Keuze 5: kies je voor anti slip. Een houten terras zal glad worden wanneer het heeft geregend. Je kan het dan ook laten behandelen met een extra anti slip laag. Hierdoor wordt je hout gelijk beschermd tegen vocht. De kosten van een anti slip laag komen bovenop de aanlegkosten.

Praktische besparingstips

Een houten terras aan laten leggen is een kostenpost. We geven je dan ook wat praktische besparingstips.

  • Bereid de werkplek voor. Wanneer jij de plek waar het terras moet komen voorbereidt kan het klussenbedrijf sneller aan de slag. Je kan oude aarde weghalen en alvast een goede zandbasis neerleggen waar het hout op kan worden gelegd. Zo voorkom je gelijk dat je terras zal gaan verzakken.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelst bespaar je op een houten terras door offertes aan te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag je meerdere offertes vrijblijvend op. Je besparing kan oplopen tot wel 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je