Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steeds meer mensen zien het belang van een goed onderhouden tuin in. Het is immers het visitekaartje van jouw huis en dat moet er dus mooi uit zien. Wanneer je zelf geen groene vingers hebt is het absoluut aan te raden om voor deze werkzaamheden een hovenier in te huren. Wie zich daar ooit in heeft verdiept is vast al tot de conclusie gekomen dat er een enorme wildgroei aan hoveniers is in ons land. Het is dan ook goed om voor jouw situatie een paar zaken in ogenschouw te nemen.

Een hovenier via een groot bedrijf

Je kan een hovenier inhuren via een groot bedrijf. Je neemt dan de diensten af van een bedrijf wat vaak landelijk werkt en een aantal regionale hoveniers in dienst heeft die bij de klanten thuis de tuin komen onderhouden. Dat heeft zijn voordelen maar zeker ook zijn nadelen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Voordelen van een groot bedrijf: Je hebt altijd een hovenier tot je beschikking. Er is geen uitval door ziekteverzuim dus afspraken worden nagekomen.
  • Nadelen van een groot bedrijf: De hovenier behoeft jou niet tot klant te houden; je hebt dus geen garantie dat hij ook goed werk zal afleveren. Bovendien zal het grote bedrijf een bedrag aan overheadkosten berekenen voor hun bemiddeling met een hovenier.

Een hovenier ZZP

Een hovenier kan je ook als ZZP inhuren. Dat is een methode die steeds verder toeneemt aan populariteit. Deze methode heeft zijn voordelen maar ook zijn nadelen. We hebben ook deze voor je op een rijtje gezet.

  • Voordelen van een ZZP hovenier: De Hovenier wil jou uiteraard als klant behouden. Hij zal er dan ook alles aan doen om hiervoor te zorgen. Reken op een tiptop onderhouden tuin en een dienstverlening die zo punctueel mogelijk is. Bovendien werken veel ZZP hoveniers tegen een concurrerend tarief aangezien ze niet de enige aanbieder op dit gebied zijn. Je kan dus zeker bij een ZZP hovenier nogal eens ‘een prijs maken’.
  • Nadelen van een ZZP hovenier: Je weet niet voor de volle 100 procent zeker of de hovenier ook echt langskomt. Is hij ziek, dan is er doorgaans geen vervanging geregeld. Lopen zijn werkzaamheden elders uit, dan komt hij later op de dag of op een andere dag pas bij jou.

Wat voor hovenier kies je

Wil je een ZZP hovenier inhuren, dan moet je goed opletten wie je inhuurt. Wil je een hovenier die enkel jouw tuin komt onderhouden op bepaalde momenten van het jaar, dan kan je het prima af met een reguliere allround hovenier. Wil je echter een hovenier die jouw tuin ook ontwerpt en aanlegt, dan kan je beter een specialistische hovenier inhuren. Kijk hier goed naar voor dat je een hovenier voor jouw tuin inhuurt.

Wat zijn de kosten van een hovenier ZZP

We hebben navraag gedaan naar de kosten van een hovenier ZZP. We kwamen tot de volgende bevindingen:

Wat voor hovenier wil je inhuren Hoe is de prijs berekend Prijs voor eenvoudig hovenierswerk Prijs voor specialistisch of gecompliceerd hovenierswerk
Hovenier allround Per uur Vanaf 35 euro Vanaf 55 euro
Hovenier allround Abonnement per maand Vanaf 20 euro Vanaf 35 euro
Hovenier specialistisch Per uur Vanaf 40 euro Vanaf 60 euro
Hovenier specialistisch Abonnement per maand Vanaf 25 euro Vanaf 40 euro

 

Zaken die de tarieven van een hovenier beïnvloeden

Hoeveel je betaalt voor de diensten van een hovenier bepaal je voor een deel zelf door keuzes die je maakt.

  • Wat voor werk wordt er uitgevoerd. Moet er een eenvoudige tuin worden onderhouden en een gazon worden gemaaid, dan ben je een lager tarief kwijt dan wanneer er waterpartijen moeten worden onderhouden en er bijvoorbeeld sierhagen moeten worden vorm-gesnoeid. De prijzen staan in het schema dan ook apart genoemd.
  • Waar komt de ZZP hovenier vandaan. Komt de ZZP hovenier uit jouw eigen omgeving, dan zal hij redelijk weinig voorrijkosten berekenen. Hij hoeft immers geen heel grote afstand af te leggen voor hij aan het werk kan. Komt de hovenier uit een andere plaats of provincie, dan zullen de kilometerkosten hoger zijn. Beter is het dan ook om een hovenier uit je eigen regio te zoeken.
  • Wie voert het afval af. Snoeiafval kan je laten afvoeren door de hovenier. Je betaalt dan een bedrag per uur dat hij bezig is met het afvoeren naar de gemeentewerf. Je kan het echter ook zelf doen; de kosten van het afvoeren houd je dan in eigen zak.

Offertes die het verschil maken

Huur je een ZZP hovenier in, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je heel simpel met deze button. Je krijgt offertes van lokale hoveniers om met elkaar te vergelijken. Het kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis