Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor eigenaren van een huis met een tuin is de tuin van enorm groot belang. Niet alleen is het de plek waar je in de zomermaanden het liefste in verblijft; het is eveneens het visitekaartje van jouw huis. Iedereen die bij jouw huis komt ziet als eerste de tuin die erbij hoort. Het is dan ook onbegrijpelijk dat voor veel mensen de tuin het slotstuk van de begroting is. Het huis zelf wordt doorgaans mooi ingericht maar de tuin is een beetje een woestenij.

Inspiratie genoeg

Op tv zie je geregeld woonprogramma’s waarin woningen en tuinen door een professional onder handen worden genomen. Helemaal naar wens van de bewoners van een huis wordt een tuin op maat ontworpen en die wordt vervolgens voor hun aangelegd. Je ziet naderhand in een vergelijking wat de mooie tuin aan waarde toevoegt aan het huis. Die toename van de waarde is altijd stukken hoger dan de kosten die met de aanleg van de tuin gemoeid zijn. Geïnspireerd door het tv programma wat men zag wordt er een tuincentrum bezocht. Daar blijkt het inrichten van een tuin naar jouw wens toch wel wat gecompliceerder dan dat het zo lijkt op tv.

Een ontwerp voor jouw tuin

Wil jij je tuin gaan aanpakken, dan zal je moeten beginnen met een ontwerp voor de ruimte die je tot je beschikking hebt. Je hebt creatieve mensen die zelf in staat zijn om een ontwerp voor hun tuin te maken. Ze weten tot in de fijnste details welke elementen ze in hun tuin willen verwerken en ze weten ook precies hoe ze de tuin verder kunnen beplanten. Daarnaast heb je de mensen die inspiratieloos door een tuincentrum zwerven en maar lukraak een paar potten en planten inslaan. Voor die mensen is er een helpende hand nodig; voor het ontwerp van jouw tuin kan je een vakman inhuren.

Een specialist aan het werk zetten

Veel mensen denken bij een specialist voor je tuin aan een heel kostbare uitgave waar je weinig van terug ziet in het uiteindelijke resultaat. Feit is dat een hovenier een prijs zal vragen die ongeveer vergelijkbaar is met de miskoop aan planten en potten die je in je tuin neerzet waarna het resultaat nog steeds mistroostig is. Je kan dat geld dus beter investeren in een professioneel tuinontwerp. De specialist, een tuinarchitect of een hovenier die gespecialiseerd is in tuinontwerp, zal een tuin ontwerpen aan de hand van jouw woonwensen en de samenstelling van jouw huishouden. Het uiteindelijke aanleggen moet dan nog beginnen, maar de blauwdruk ligt klaar.

Van woestenij tot paradijs

Een tuin die verwaarloosd is zal moeten worden leeggehaald. Daarbij moeten oude plantenborders worden geruimd en de bestrating wordt opnieuw aangepakt. Hierbij wordt de tuin voor een deel afgegraven om zodoende een mooie nieuwe ondergrond te maken voor de nieuw ontworpen tuin. Hiervoor is ook een hovenier nodig; veel hoveniers hebben ervaring met het ruimen van oude tuinen en het voorbereiden van de tuin om opnieuw te worden ingericht. Na het leeghalen wordt de tuin opnieuw ingericht. Dat is een klus die eigenlijk elke hovenier voor jou kan uitvoeren. Jouw tuin wordt een paradijs waar je weer voor jaren plezier van hebt. Bovendien wordt jouw tuin een element wat grote waarde toevoegt aan de rest van je huis en van je woongenot.

Hoe zoek je een hovenier

Een hovenier kan je op meerdere manieren vinden. Je kan zoektermen intypen op Google en kijken naar de resultaten. Meestal vind je dan een aantal hoveniers die gevestigd zitten in de andere kant van het land. Zij hebben advertentieruimte ingekocht en verschijnen bovenin de zoekresultaten. Beter is het om een hovenier te vinden die in jouw regio werkzaam is en die ook uit jouw regio afkomstig is. Deze hovenier zal jou een aantrekkelijk bedrag aan voorrijkosten voor de werkzaamheden berekenen. Daarnaast zal de hovenier het onderhoud en de aanleg van jouw tuin prima kunnen inpassen in zijn schema met bezigheden.

Hoeveel kost een hovenier

Een hovenier kan zijn diensten op een aantal manieren leveren:

Wie huur je in Hoe is de prijs berekend Hoe vaak komt de hovenier Wat is de prijs
Hovenier specialistisch of allround Op basis van uurloon Op afroep Tussen 35 euro en 50 euro per uur
Hovenier specialistisch of allround Op basis van abonnement Periodiek, bijvoorbeeld eenmaal of tweemaal per seizoen Tussen 20 en 25 euro per maand

 

Vraag offertes op

Als je wil weten hoeveel een hovenier in jouw situatie kost is het een goed idee om offertes op te vragen. Dat doe je door op deze knop te klikken. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox die je mag vergelijken. Je weet waar je aan toe bent, en kan gelijk beginnen met besparen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in