Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wie op zoek gaat naar een hovenier om zijn tuin bij te houden komt er al snel achter dat er een wildgroei is ontstaan op dit gebied. Iedereen die maar enigszins groene vingers heeft kan zich verhuren als hovenier. Wanneer je bedenkt dat een hovenier belangrijk werk uitvoert, en zich bovendien goed moet laten scholen voor hij aan het werk gaat snap je dat het goed is dat er keurmerken bestaan waar de hovenier zich bij aan kan sluiten. Op die manier scheid je duidelijk het kaf van het koren.

De keurmerken voor groenspecialisten

Een hovenier die zijn vak goed verstaat en zijn opleidingen heeft afgerond kan zich aansluiten bij  een keurmerk organisatie. Het is een manier waardoor de kwaliteit van de hovenier wordt benadrukt. Bovendien krijg je een aantal garanties bij een hovenier die niet bij iedere groenspecialist vanzelfsprekend zijn. Je weet zeker wanneer je een hovenier met een keurmerk inschakelt dat jouw huis absoluut in waarde vermeerdert door de diensten van de hovenier. We keken voor jou naar de keurmerken die er zijn op het gebied van hoveniers.

  • De hovenier die zich bij Groenkeur aansluit geeft op zijn werkzaamheden een garantie van een jaar. Je mag dan denken op garantie op de beplanting zelf maar ook op de resultaten van het onderhoud. De algemene voorwaarden zijn klantvriendelijk opgesteld. Ze zijn transparant en hebben zo min mogelijk kleine lettertjes. Mocht er toch een geschil ontstaan met de hovenier, dan kan jij je wenden tot een geschillencommissie die voor jou uitspraak zal doen in de kwestie.
  • Het keurmerk Exclusief Geselecteerd. Dit is een keurmerk waarbij de hovenier milieubewust zijn werkzaamheden uitvoert. De hovenier moet werkelijk heel breed geschoold zijn voordat hij zich bij dit keurmerk mag aansluiten. Er moet een duidelijke communicatie zijn tussen de hovenier en de klant en er moet een excellent tuinontwerp kunnen worden gemaakt. Het is een keurmerk wat aangeeft dat je een bovengemiddeld presterende hovenier inhuurt voor de werkzaamheden in jouw tuin.
  • Keurmerk Tuinkeur. Dit is het laatste keurmerk wat in ons land bekend is bij hoveniers. Het is een keurmerk wat zekerheid biedt aan klanten van aangesloten hoveniers op het gebied van de vakbekwaamheid en de service. Men heeft een eigen website waar alle zaken staan genoteerd die bij dit keurmerk horen.

Zekerheid bij het inhuren van een hovenier

Ga je een hovenier inhuren en heb je geen ervaring met diens bekwaamheid; kijk dan of de hovenier één of meerdere van bovenstaande keurmerken voert. Je weet dan zeker dat het met de opleiding van de hovenier goed zit. De garantie die jij als klant krijgt op de werkzaamheden is ook absoluut een belangrijke zaak. Zo weet je dat je niet halverwege het jaar een nieuwe beplanting moet gaan aanschaffen omdat de oude niet goed onderhouden was. Er zijn echter ook genoeg goede hoveniers die zich niet hebben aangesloten bij een keurmerk. Ze moeten namelijk een bedrag betalen voor de aansluiting bij een keurmerk en niet iedere hovenier heeft dat er voor over. Een hovenier die geen keurmerk voert is dus niet per definitie een slechte hovenier.

Het voordeel van een geschillencommissie

Geschillen met hoveniers komen vaker voor dan je zo zou denken. Juist doordat veel mensen geen kennis van tuinen en groenonderhoud hebben kan het zijn dat er meningsverschillen ontstaan over het uiteindelijke resultaat. Het komt dan ook geregeld voor dat klanten naar de rechter stappen om hun gelijk te halen in een geschil met de hovenier. Het is dan ook heel goed dat je bij een geschil naar een onafhankelijke geschillencommissie kan stappen. Je weet dan zeker dat jouw kwestie objectief wordt beoordeeld.

Vergelijk voor je een hovenier inhuurt

Voordat je een hovenier gaat inhuren is het eerst goed om te kijken naar de prijzen die een hovenier berekent en het dienstenaanbod van de hovenier van jouw keuze. Dat doe je heel eenvoudig door offertes op te vragen. Je weet dan gelijk hoeveel je ongeveer kwijt bent voor jouw situatie. Bovendien zie je meteen hoeveel je kan besparen op de diensten van de hovenier. Dat voordeel kan behoorlijk oplopen tot wel 20 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je