Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer sfeer in je tuin. Dat is eigenlijk de wens van iedere woningbezitter. Het is dan ook een geweldig idee om een pergola in je tuin te laten plaatsen. Een pergola is een frame waar je een romantisch zitje onder kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om de pergola te laten begroeien. Een begroeiing met druivenplanten is heel geliefd. Wanneer je tuin voldoende zon vangt is dit een mooie multifunctionele begroeiing. Een pergola kan je laten plaatsen van diverse materialen. Je kunt kiezen voor traditioneel hout maar ook voor modernere materialen. Een pergola bouwen is nog een hele klus. Je kunt deze beter uit handen geven.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale tuinmannen.

Hoeveel kost een pergola

Een pergola kan je kiezen in allemaal verschillende maten. De ouderwetse pergola die slechts een horizontale afscheidingslijn vormde in je tuin is inmiddels uit het beeld verdwenen. Steeds meer mensen kiezen voor een pergola in de vorm van een overkapping. Zo’n pergola heeft een kostprijs afhankelijk van de afmeting en het gebruikte materiaal. Daarnaast kan je kiezen voor een pergola die aan je huis vast zit of voor een pergola die los in je tuin staat. We hebben de prijzen voor een pergola bij benadering voor je opgezocht. We keken daarbij naar de diverse materialen waaruit je kan kiezen wanneer je een pergola laat plaatsen.

Welk materiaal/welke dienst wordt er afgenomen Wat is de gemiddelde prijs
Pergola gemaakt van polycarbonaat Tussen 700 en 1900 euro
Pergola gemaakt van hout Tussen 500 en 2400 euro
Pergola gemaakt van aluminium Tussen 1200 en 5000 euro
Kosten van montage van de pergola Tussen 40 en 90 euro per vierkante meter pergola
  • Als je handig bent. Wanneer je technisch bent aangelegd kan je prima zelf een pergola monteren. Je moet er echter wel goed aan denken dat de pergola stevig verankerd wordt waardoor hij geen gevaar oplevert bij stormachtig weer. Je zal ook zelf het gereedschap moeten regelen om de pergola te monteren.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben jij niet handig aangelegd, dan doe je er verstandig aan om de pergola te laten monteren. Je kunt hiervoor een klussenbedrijf inschakelen maar je kan vaak ook gebruik maken van de montageservice van het bedrijf waar jij de pergola aanschaft. Op deze manier weet jij zeker dat je de volle garantie geniet op de pergola en de verrichte werkzaamheden.

Hoe is de prijs van een pergola opgebouwd

De prijs van een pergola wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf ervan. We hebben deze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel onderhoud wil je eraan hebben. Een pergola van hout oogt het meest natuurlijk. Daarnaast is hij ook het goedkoopste in de aanschaf. Je zal er bij een pergola van hout echter wel aan moeten denken dat deze het meeste onderhoud vergt. Je zal de pergola moeten impregneren en daarnaast zou je hem eens in de zoveel jaar kunnen schilderen. Hout heeft bovendien de neiging om te ‘vergroenen’. Er komt dus een soort groene aanslag
  • op te zitten in de winter die je er het volgende seizoen weer vanaf moet poetsen voor een mooi effect. Hout is echter ook de beste ondergrond wanneer je planten wil laten groeien over je pergola heen omdat de wortels van klimplanten grip hebben op het hout.
  • Keuze 2: Wil je een onderhoudsarme pergola. Een pergola van polycarbonaat of aluminium is veel onderhoudsarmer dan een houten pergola. Je hoeft deze maar zelden over te spuiten want weer en wind hebben er veel minder grip op. Daarnaast ogen deze pergola’s industrieel wat ze een moderne look meegeeft. Planten zullen er minder graag tegenop willen groeien tenzij je ze een rek of raster biedt om tegenop te groeien. Deze pergola’s zijn ook stabieler dan houten pergola’s. Het zelf in elkaar zetten is echter een pittige klus. Daar kan je dan het beste iemand voor inhuren.
  • Keuze 3: Wil je een dak op je pergola. Wanneer je zeker wil zijn dat je droog zit onder je pergola en als je deze niet wil laten begroeien kan je kiezen voor een dak op je pergola. Je kan kiezen voor een dak van doek. Dit zal echter onderhoudsgevoelig zijn en geen goede bescherming bieden tegen regen. Daarnaast kan je kiezen voor een dak van glas. Dit laat meer licht door en biedt bescherming tegen de regen. Een glazen dak is echter ook kostbaarder in de aanleg.

Praktische besparingstips

Een pergola is een kostbare aanschaf. We geven je dan ook een aantal praktische tips om te besparen op de aanschaf.

  • Doe een deel zelf. Je kan ervoor kiezen om bij de bouw van je pergola de beplanting al te laten aanleggen. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om dit zelf te doen. Zelf de beplanting kopen en aanleggen scheelt wellicht in de kosten.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Op een pergola valt behoorlijk te besparen wanneer je van tevoren offertes opvraagt. Deze offertes kan je vrijblijvend opvragen via onderstaande button. Je kan besparen tot maar liefst 40 procent op je totale pergola.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis