Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen tuin, voor veel woningeigenaren is het een verlengstuk van hun huiskamer. Het is dan ook de plek waar je enorm veel tijd doorbrengt. Om een mooie tuin te creëren is het van het grootste belang dat er naast een goede bestrating ook een aantal mooie perken in zitten verwerkt. Deze perken of borders moeten worden ingericht met planten die passen bij jouw smaak. Het is echter niet altijd zo dat planten van jouw smaak ook echt haalbaar zijn in jullie tuin. Het heeft alles met de ligging te maken welke planten goed zullen gedijen in jouw tuin.

*Tip:

→ Plantenadvies nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een plantenadvies

Een goed advies voor je beplanting, dat is wat je hovenier aan je kan geven. Een hovenier kan je tuin helemaal voor je ontwerpen en voor een meerprijs kan hij een beplantingsadvies geven. Zo’n beplantingsadvies wordt dan meegenomen in het plan voor je tuin. De hovenier zal daarna met alle plezier je tuin voor je aanleggen met planten die de juiste hoogte en afmeting hebben. Daarnaast zal hij ervoor zorgen dat alle planten goed worden verzorgd. Zo’n plantenadvies is een waardevolle investering. Het voorkomt dat je planten verdorren voordat ze goed en wel zijn opgekomen. Je kan zelf aan geven welke planten je voorkeur hebben. Je kan kiezen voor planten die weinig onderhoud vergen en voor planten  die meer exotisch van aard zijn. Die planten laat je dan onderhouden door de hovenier. Een ander plantenadvies krijg je wanneer je planten niet goed gedijen. De hovenier zal in dat geval advies geven. Hij zal kijken naar de grondkwaliteit en die eventueel aanvullen met bemesting en tuinaarde. Voor het plantenadvies betaal je in principe 50 procent van de ontwerpkosten van je tuin. Voor een plantenadvies betaal je dus een prijs die afhankelijk is van de grootte van je tuin. Daarnaast wordt de prijs van een tuinontwerp bepaald door het aantal elementen wat jij erin verwerkt wil zien.

Welke dienst wordt er geleverd Wat is de prijs per eenheid
Een tuinontwerp tot 300 vierkante meter Tussen 250 en  550 euro
Een tuinontwerp vanaf 300 meter 2 euro per vierkante meter tuinontwerp
Een beplantingsadvies De prijs van het tuinontwerp + 50 procent

 

  • Als je handig bent. Als je groene vingers hebt of gewoon veel kijk op planten hebt kan je zelf een beplantingsplan maken. Met de hulp van een medewerker in het tuincentrum kan je uitzoeken welke planten het beste zullen gedijen in jouw tuin op de juiste ligging. Er zal ook worden gekeken naar de hoeveelheid zon en schaduw die er in je tuin aanwezig is.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Wanneer jij het ontwerpen van de tuin over laat aan de hovenier mag je bovenstaande tarieven aanhouden. De hovenier zal met al zijn expertise een mooie tuin voor je ontwerpen die gemakkelijk te onderhouden is.

 

Hoe is de prijs van een plantenadvies samengesteld

De prijs van een plantenadvies is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je tuin. In een grotere tuin heb je meer planten nodig dan in een kleine tuin. Daarnaast zal een kleine tuin redelijk eenvoudig te voorzien zijn van mooie borders en van mooie groenpartijen. Een grote tuin is ingewikkelder in de aanleg. Daarnaast zal de hovenier aan een grotere tuin meer ontwerpwerk hebben.
  • Keuze 2: Wat zijn jouw wensen. Een plantenadvies wordt altijd vastgesteld aan de hand van jouw wensen. Wil jij normale huis tuin en keuken planten, dan is het advies redelijk eenvoudig. Heb je de wens om exotische planten in je tuin te zetten, dan zal het advies ook prijziger uitpakken omdat er dan met veel meer mogelijkheden rekening moet worden gehouden.
  • Keuze 3: Welke elementen heb je allemaal in je tuin. Een tuin met enkel gazon en een paar borders is redelijk eenvoudig te voorzien van een plantenadvies. Een tuin die meerdere sfeer elementen zoals waterpartijen en zitjes heeft is bewerkelijker wanneer je er een planten advies voor laat maken.
  • Keuze 4: Wat is je gezinssamenstelling. Als je met twee personen bent is het heel eenvoudig om een planten advies te laten opstellen en dat in je tuin te plaatsen. Als er kinderen bij zijn wordt het al een heel ander verhaal. Dan moet daar rekening mee worden gehouden bij de inrichting van de tuin. De planten moeten dan voldoen aan bepaalde extra eisen aangaande de veiligheid. Daarnaast moet de tuin geschikt zijn voor kinderen om in te spelen.

Praktische besparingstips

Een planten advies is een redelijk kostbare aangelegenheid. Gelukkig kan je redelijk eenvoudig besparen op deze kosten.

  • Maak gebruik van aanbiedingen in het tuincentrum. De meeste tuincentra hebben een aantal adviseurs rondlopen die jou graag van een professioneel advies voorzien als je planten wil gaan kiezen voor in je tuin. Ze kunnen zelfs aan de hand van een situatie schets met goede ideeën komen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het allersnelst bespaar je op een planten advies door offertes op te vragen bij meerdere hoveniers. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis