Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor jou als woningbezitter is een mooi verzorgde tuin een waardevol bezit. Je tuin is immers bepalend voor het aangezicht van je huis. Daarnaast verhoogt een goed verzorgde tuin de waarde van je huis aanzienlijk. Het grootste obstakel wat veel mensen moeten overwinnen voordat ze een tuin laten aanleggen door een hovenier is echter de prijs. Om die reden huren steeds meer mensen een Poolse hovenier in. Poolse hoveniers zijn uiterst vakkundig en ze zullen jouw tuin tot in de puntjes verzorgd afleveren voor een heel nette prijs.

*Tip:

→ Wat kost een hovenier in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een Poolse hovenier

Over de prijs van een Poolse hovenier valt niet veel te zeggen. De meeste Poolse hoveniers werken tegen een veel lager tarief dan Nederlandse hoveniers. Dit komt vooral omdat ze lange werkdagen maken zodat ze veel geld verdienen om naar hun familie in Polen te sturen. Je kan een Poolse hovenier inhuren door in te gaan op een advertentie op een website of door een uitzendbureau te contacteren. Zo’n Pools uitzendbureau zal jou tot in de details kunnen vertellen wat je van een Poolse hovenier mag verwachten. We hebben voor jou wat navraag gedaan hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een Poolse hovenier en kwamen op onderstaande tarieven uit.

Welke werkzaamheden worden er verricht Kosten van een Nederlandse hovenier Kosten van een Poolse hovenier
Tuinwerkzaamheden per uur, inclusief snoeien en onderhoud van je tuin. Eventueel ook tuinaanleg. Tussen 35 en 50 euro per uur, inclusief BTW. Tussen 24,50 en 35 euro per uur, inclusief BTW.
Tuinwerkzaamheden per dagdeel, inclusief snoeien en onderhoud van je tuin. Eventueel ook tuinaanleg. Rond de 200 euro per dagdeel Rond de 140 euro per dagdeel
Abonnement op het onderhoud van je tuin per maand. Inclusief eventueel winterbeurt van je tuin. Vanaf 10 euro per maand Vanaf 7,50 per maand

 

  • Als je goed met taal bent. Het grootste nadeel van Poolse hoveniers is de taalbarrière. Er zullen hoogstwaarschijnlijk misverstanden ontstaan waardoor jouw tuin niet zo mooi wordt als je aanvankelijk voor ogen had. Ben je goed met taal of heb je een kennis die Pools spreekt, dan kan je prima communiceren met je Poolse hovenier en zal het resultaat prachtig zijn. Poolse hoveniers zijn namelijk erg goed in hun vak.
  • Als je niet goed met taal bent. Je kan een Poolse hovenier inhuren en er maar het beste van hopen. In dat geval kan je met een minder mooie tuin komen te zitten. Je kan ook iets meer betalen aan je Poolse hovenier door deze in te huren via een speciaal uitzendbureau. De medewerkers van het uitzendbureau spreken wel Nederlands en zullen het deel communicatie voor jou doen met de werknemers.

Hoe is de prijs van een Poolse hovenier opgebouwd

De prijs van een Poolse hovenier wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een hovenier inhuurt.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw tuin. Een tuin die redelijk klein is, tot een afmeting van 100 vierkante meter, zal een kleine klus zijn voor je hovenier. Hij zal er dan ook aanzienlijk minder werk aan hebben wat zich weer vertaalt in de hoogte van de factuur die jij moet betalen.
  • Keuze 2: Draagt de Poolse hovenier BTW af. Veel Poolse hoveniers werken wit, maar er zijn er ook een aantal die daarnaast zwart werken. Dit houdt in dat ze geen BTW afdragen en dat ze waarschijnlijk ook geen inkomstenbelasting betalen aan de Belastingdienst. Je mag in dat geval nog gerust 35 procent van de kosten van het arbeidsloon aftrekken wanneer je ze in dienst neemt.
  • Keuze 3: Huur je de Poolse hovenier in via een uitzendbureau. Een Poolse hovenier die je inhuurt via een uitzendbureau is doorgaans net wat duurder doordat het uitzendbureau kosten maakt. Je bent dan echter wel verzekerd van een goede communicatie met de hovenier wat een mooier resultaat oplevert.
  • Keuze 4: Hoe arbeidsintensief is jouw tuin. Poolse hoveniers zijn echte alleskunners. Je kan ze dan ook werkelijk iedere tuin toevertrouwen. Hier geldt echter wel: hoe meer werk er zit in jouw tuin, hoe hoger de factuur zal uitvallen. Een tuin die alleen bestaat uit gazon en een aantal borders is redelijk goedkoop in het onderhoud. Een tuin die naast gazon en borders ook een terras van natuursteen of hout, zitjes en waterpartijen bevat komt aanmerkelijk duurder uit de bus.

Praktische bespaartips

  • Huur een Poolse hovenier via een advertentie. Een zelfstandig werkende Poolse hovenier is altijd de betaalbaarste oplossing. Met handen en voetenwerk kan je prima communiceren wanneer je geen Pools spreekt.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelst bespaar je op een Poolse hovenier door offertes op te vragen. Dit doe je door een klik op onderstaande button. Je krijgt vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox waardoor je voordeel oploopt tot wel 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je