Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je hebt een tuin bij je woning en daar wil je uiteraard graag in zitten. Nu klinkt het heel romantisch om je tuinset op het grasveld neer te zetten en daar te genieten van je tuin. Heel praktisch is dit echter niet. Als jouw tuin nog niet is voorzien van een terras is dit dan ook het moment om dat te laten aanleggen. Daarnaast kan je kiezen om je hele tuin te laten bestraten met standaard betontegels of sierbestrating. Je weet dan zeker dat je optimaal gebruik kan maken van je tuin en dat deze onderhoudsarm is.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost straatwerk

Bij straatwerk denk je al snel alleen aan de kosten van de tegels die je als terras wil gaan gebruiken. Een terras aanleggen gaat echter veel verder dan dat. De ondergrond van de tegels is heel belangrijk. Deze moet eerst worden geëgaliseerd. Hiervoor is een afgraving van je tuin en opvulling met zand nodig. Daarnaast verschilt de prijs heel sterk per type bestrating wat je kiest. Een speciale siersteen die een aparte legwijze vergt kost meer per vierkante meter dan een standaard betonsteen van 30 bij 30 centimeter. Jij wil natuurlijk weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn voor straatwerk en we hebben dit voor je op een rijtje gezet. We gingen daarbij uit van de aanleg van een terras van 30 vierkante meter. Alle kosten, van de eerste voorbereiding tot het voegen van de stenen, komen aan bod. De prijs die we opgeven is dan ook een totaalplaatje voor 30 vierkante meter.

Omschrijving werkzaamheden en/of materialen Betreft: terras van 30 vierkante meter ( 5 meter bij 6 meter) gemaakt met betonstenen van 30 bij 30 centimeter inclusief alle (grond)werkzaamheden.
Arbeidskosten Prijs in euro’s excl. BTW
Uitgraven en vrijmaken van plek voor terras 110 euro
Afvoer en verwerking van de weggehaalde grond, 6 m3 250 euro
Egaliseren ondergrond en het verdichten  hiervan 75 euro
Dragende laag aanleggen en omranding en tegels leggen 425 euro
Afwerken van de voegen tussen de stenen en aantrillen van het terras 110 euro
Kosten van het materiaal Prijs materiaal in euro’s excl. BTW
Zand 35 euro
Grijze betontegels van 30 bij 30 cm 200 euro
Overige kosten 30 euro
Totalen  
Arbeidskosten terras aanleggen inclusief 6 procent BTW 1029 euro
Materiaalkosten inclusief 21 procent BTW 321 euro
Totaalbedrag inclusief BTW 1350 euro

 

  • Als je handig bent aangelegd. Wanneer je handig bent aangelegd en weet hoe je een geëgaliseerde ondergrond kunt aanleggen en weet hoe je bestrating moet aanleggen bespaar je op de kosten van het arbeidsloon door je terras zelf aan te leggen. Dit scheelt je het bedrag van de arbeidskosten. Bedenk je echter wel dat je in dat geval heel goed moet weten wat je doet. Je volstaat niet met het recht leggen van de tegels.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben je niet handig of heb je geen zin of tijd om je terras aan te leggen, dan huur je een aannemersbedrijf of stratenmaker in. Dit bedrijf zal jouw terras vakkundig aanleggen en er bovendien op toezien dat er een goede drainage wordt aangelegd. Doe je dit laatste niet, dan kan je erop rekenen dat jouw terras bij een regenbui onder water komt te staan. Je geniet bovendien van de volledige garantie op de werkzaamheden van de stratenmaker.

Hoe is de prijs van straatwerk opgebouwd

De prijs van straatwerk is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die je maakt wanneer je straatwerk laat uitvoeren.

  • Keuze 1: Hoeveel vierkante meter laat je aanleggen. De prijs van het straatwerk die we je noemden is voor 30 vierkante meter. Een kleiner stuk straatwerk zal wat minder kosten. Een groter stuk straatwerk van meer vierkante meters kost meer. De kosten per vierkante meter zullen echter lager worden naar mate je tuin groter is.
  • Keuze 2: Welk type tegels laat je leggen. Bij dit prijsvoorbeeld gingen we uit van standaard tegels van 30 bij 30 centimeter. Wanneer jij echter kiest voor tegels die in een bepaald patroon moeten worden gelegd of een speciaal materiaal tegels ben je meer kosten kwijt voor de tegels.
  • Keuze 3: Hoe moeilijk is het straatwerk. Tegels die je in een bepaald patroon laat leggen zijn lastiger te leggen voor de stratenmaker. Je zal er dan ook meer voor moeten neertellen per vierkante meter omdat de stratenmaker er langer mee bezig is.

Praktische besparingstips

We geven je een paar praktische besparingstips om minder kwijt te zijn aan het straatwerk.

  • Doe een deel zelf. Beschik je over een aanhanger; dan kan je ervoor kiezen om de weggehaalde grond zelf af te voeren. Je bespaart dan op de kosten van het afwerken daarvan. Je zou ook zelf de afgraving kunnen doen. Ook die kosten houd je dan in eigen zak.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van straatwerk door offertes op te vragen. Met één klik op de onderstaande button bespaar je tot wel 40 procent op de totale factuur van het straatwerk.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in