Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In je tuin zit je het liefste het hele jaar door. Veel mensen hebben dan ook een terras laten aanleggen in hun tuin. Dit is ideaal in de zomermaanden. Je kan gezellig met je tuinset buiten zitten om te genieten van je tuin. In de andere maanden zou je eigenlijk ook wel willen genieten van je tuin. Dit is dan echter niet mogelijk omdat het weer het simpelweg niet toelaat. Veel mensen kiezen dan ook voor een overkapping van hun terras. Hierdoor kunnen ze heerlijk het hele jaar door buiten zitten.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan je kopen in een behoorlijk aantal uitvoeringen. Je kan kiezen voor een aantal materiaalsoorten. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen onderhoud nodig. Over het algemeen geldt; hoe intensiever het onderhoud, hoe lager de aanschafprijs. Een terrasoverkapping van hout is dan ook het goedkoopste. Hout moet echter goed worden onderhouden. Je zal het bijna jaarlijks moeten schilderen en impregneren om het in goede conditie te houden. Daarnaast zal je moeten kijken naar de afmeting van een terrasoverkapping. Je moet kijken naar de hoogte van je huiskamer en de grens van het plafond. Een terrasoverkapping zal daar altijd een klein stuk boven moeten liggen. We zochten voor je op hoeveel je kwijt zal zijn aan een terrasoverkapping en keken daarbij naar de afmeting en naar de uitvoering. De prijzen van de terrasoverkapping die we hier geven zijn exclusief het arbeidsloon van het monteren bij jou thuis.

Welke soort overkapping Welke uitvoering overkapping Welke afmeting heeft de overkapping Wat is de prijs inclusief BTW maar exclusief montage
Aan de gevel Basis 3 bij 3 meter 1150 euro
Aan de gevel Luxe 3 bij 3 meter 1550 euro
Aan de gevel Basis 4 bij 4 meter 1550 euro
Aan de gevel Luxe 4 bij 4 meter 2050 euro
Vrijstaand Basis 3 bij 3 meter 1550 euro
Vrijstaand Luxe 3 bij 3 meter 1750 euro
Vrijstaand Basis 4 bij 4 meter 3050 euro
Vrijstaand Luxe 4 bij 4 meter 3450 euro
Vrijstaand Basis 5 bij 5 meter 4050 euro
Vrijstaand Luxe 5 bij 5 meter 4550 euro

 

  • Als je handig bent. Als je handig bent en ervaring hebt met bouwprojecten kan je een overkapping zelf monteren. Denk er wel aan dat je het bouwwerk goed verankert in de grond en de poten stevig verankert met beton. Mocht er iets gebeuren met je overkapping dan is er echter wel een kans dat je geen of minder garantie krijgt.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Als jij niet zo handig bent met het bouwen van een overkapping, dan kan je beter een bedrijf inhuren om deze klus voor je te doen. Je mag er dan op rekenen dat er tussen de 500 en 2500 euro zal worden berekend voor het monteren van de overkapping. Je geniet dan echter wel van de volledige garantie op de werkzaamheden van het montageteam.

Hoe is de prijs van een terrasoverkapping samengesteld

De prijs van een terrasoverkapping is bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Wil je een overkapping aan de gevel of een vrijstaande overkapping. Een overkapping aan de gevel heeft minder bevestiging nodig. Hij wordt immers vastgemaakt aan je gevel en op die manier goed verankerd. Een vrijstaande overkapping om bijvoorbeeld je terras midden in je tuin te overkappen of om als vrijstaande carport te dienen moet helemaal in de grond worden verankerd. Hier komt meer werk bij kijken om het geheel goed stabiel te krijgen.
  • Welke uitvoering overkapping wil je. Wil je alleen het frame en de dakbedekking van een overkapping of wil je de overkapping met verlichting en in een RAL kleur gespoten. Het zijn zaken die ervoor zorgen dat jouw overkapping meer comfort biedt maar ook een hoger kostenplaatje met zich meebrengt.
  • Wil je extra opties. Bij een terrasoverkapping kan je ook nog kiezen voor extra opties. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken of je een zonnescherm ingebouwd wil hebben. Zo’n zonnescherm houdt de felste zonnestralen tegen waardoor je comfortabel buiten kan zitten in de zomermaanden.
  • Wil je een terraskachel. Omdat je het hele jaar door buiten wil kunnen zitten kiezen veel mensen voor een terraskachel. Dit houdt in dat je een extra rookkanaal moet laten aanleggen in je overkapping. Bij de leverancier van de overkapping kan je afspreken dat het geheel wordt geleverd en gemonteerd zodat jij er verder geen omkijken naar hebt. Een rookkanaal wat verkeerd wordt aangesloten is levensgevaarlijk in verband met het gevaar van koolmonoxidevergiftiging.

Praktische besparingstips

Besparen op een terrasoverkapping doe je heel gemakkelijk. We geven je wat praktische besparingstips.

  • Doe een deel zelf. Het laten monteren van de hele terrasoverkapping kost een flink bedrag. Je kan hierop besparen door mee te helpen bij de montage waardoor de monteur geen collega’s hoeft mee te nemen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op de kosten van een terrasoverkapping door offertes op te vragen. Dit doe je met één klik op onderstaande button. Je besparing kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in