Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een mooie tuin is een verrijking van je wooncomfort. Daarnaast is een goed aangelegde en onderhouden tuin een absolute waarde verhoging van je huis. Toch is het niet altijd nodig om een hovenier in te huren voor het aanleggen en onderhouden van je tuin. Artsen adviseren patiënten met gezondheidsklachten om te gaan tuinieren. Het is goed voor geest, ziel en lichaam. Je verbrandt veel calorieën met het tuinieren en bovendien werkt het rustgevend wanneer je stress ervaart in je leven. Een hovenier is dan ook niet altijd even hard nodig; voor veel mensen werkt tuinieren dusdanig therapeutisch dat het hun kwaliteit van leven behoorlijk verhoogt.

Als de boel je boven het hoofd groeit

Het is goed om een hovenier in te huren wanneer je in een huis trekt met een verwaarloosde tuin. Wanneer de oorspronkelijke contouren van de elementen in jouw tuin niet meer zichtbaar zijn, en je letterlijk in kniehoog onkruid staat is het een verstandig idee om te kiezen voor een professionele aanpak. De hovenier kan langskomen en opnieuw structuur in de tuin aanbrengen. De hovenier houdt daarbij rekening met jouw wensen op het gebied van het uiterlijk van je tuin en de moeilijkheidsgraad van onderhoud. Een tuin aanleggen voor jou die je eenvoudig zelf kan onderhouden behoort altijd tot de mogelijkheden. Op die manier maak je van een woestenij een mooi paradijs rondom je huis.

Als je op lastige grond woont

Niet ieder gebied is even eenvoudig wanneer je een tuin wil gaan aanleggen. Heb je in jouw tuin een overdaad aan veengrond, dan zal je andere planten moeten zetten dan wanneer je zilte aarde in je tuin hebt liggen. Veel mensen blijven naar het tuincentrum reizen doordat hun zo zorgvuldig gekozen planten en bomen dood gaan na een paar maanden in de tuin te hebben gestaan. In die gevallen is het nodig om een hovenier te laten kijken naar jouw tuin en naar jouw wensen voor de beplanting ervan. De hovenier kan een beplantingsschema opstellen wat past bij de bodemsamenstelling van jouw tuin. Bovendien zal de hovenier de tuin kunnen aanleggen zodat de beplanting ook echt is wat jij ervan verwacht. Je krijgt de garantie van de hovenier dat de beplanting het lang gaat volhouden.

Als je een exotische smaak hebt

Niet iedereen is gecharmeerd van een terras met een gazon en een enkele border met violen. Veel mensen hebben een exotische smaak op het gebied van beplanting in hun tuin. Voor deze mensen is het aan te raden om een hovenier in te huren. Deze zal een tuin naar wens kunnen aanleggen waarin de exotische planten die jij zo graag wil hebben mooi tot hun recht komen. Daarnaast zal de hovenier deze planten voor je kunnen onderhouden. Veel exotische planten hebben namelijk specifiek onderhoud nodig wat niet voor iedere huizenbezitter is weggelegd. Wil jij dus ongebruikelijke bomen en planten in jouw tuin en daar lang van genieten; huur dan een hovenier in om te voorzien in jouw tuinwensen.

Als jouw tuin je visitekaartje is

Je tuin is voor de meeste mensen een soort visitekaartje van hun huis. Toch zijn er situaties denkbaar waarin een tuin extra belangrijk is. Wanneer je een bedrijf hebt of op een heel druk punt woont waar een grote open tuin aan grenst is het aan te raden om een hovenier in te huren. Deze zal ervoor zorgen dat jouw tuin altijd tiptop in orde is. Ook wanneer je door drukke werkzaamheden geen tijd hebt om te tuinieren is jouw tuin een parel voor het oog. Het is een investering in de waarde van jouw huis.

Als jouw tuin aan een grote opknapbeurt toe is

Heb je een tuin die ooit mooi was, maar inmiddels niet meer beantwoordt aan jouw tuinwensen; dan doe je er verstandig aan om een hovenier in te schakelen. De hovenier zal met jou kijken naar de wensen van jou voor je tuin. Wil je waterpartijen in je tuin hebben, dan zal de hovenier deze op verantwoorde manier voor je aanleggen. Wil je schaduw creëren, struiken waar veel vlinders op af komen of andere speciale zaken in je tuin; de hovenier kan jouw oude tuin weghalen en een nieuwe tuin voor je aanleggen waar al deze wensen in zitten verwerkt.

De hovenier als investering

De kosten die je maakt voor een hovenier mag je beschouwen als een investering. Je betaalt een bepaald bedrag voor zijn dienstverlening maar je huis neemt behoorlijk in waarde toe. Als je wil weten hoeveel je betaalt in jouw situatie voor een hovenier vraag je offertes op. Je ziet gelijk wat de kosten zullen zijn in jouw situatie. Bovendien zie je direct hoeveel je kan besparen door de kosten van hoveniers met elkaar te vergelijken.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in