Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wat is een hovenierVoor een woningbezitter is zijn tuin het gedeelte van het huis wat het aangezicht bepaalt. Een tuin is een plek waarin jij je kan ontspannen. Bovendien is het een plek waar mensen aan kunnen zien wie er in het huis woont. Je tuin moet dan ook een stuk van jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Als je in een tuincentrum tussen de schappen met planten staat is het moeilijk om te bepalen welke planten nou het beste jouw persoonlijkheid weergeven. Hierbij kan je dus wel behoorlijk wat professionele hulp gebruiken. Een hovenier is iemand die is opgeleid om jouw tuinwensen tot uitdrukking te brengen.

Hoeveel kost een hovenier

De prijzen voor een hovenier zijn onder te verdelen in een aantal categorieën. Zo zal er allereerst worden gekeken naar het ontwerp van je tuin. De hovenier kan aan de hand van het oppervlak van je tuin een ontwerp maken. Daarbij zal hij speciaal aandacht hebben voor de grond waar jouw tuin uit bestaat. Bovendien kijkt de hovenier goed naar de ligging van jouw tuin. Deze ligging bepaalt immers welke planten en andere sfeerelementen er goed in jouw tuin zullen passen. Naast het ontwerpen van een tuin zal de hovenier ook jouw droomtuin kunnen aanleggen voor je. Hierbij zal hij alle aspecten van het tuinplan die jij wil hebben uitvoeren in je tuin. Hij kan bijvoorbeeld zorgen dat er een aantal zitjes in je tuin komen. Daarnaast zal de hovenier je tuin voorzien van voldoende groen. Ook De beplanting en de gazons zullen aan bod komen. De hovenier zal ook zijn expertise loslaten op een aantal bomen in jouw tuin om je te voorzien van verkoeling en schaduw. Op die manier maakt de hovenier van jouw tuin een plek waar je graag zal recreëren. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel een hovenier zal gaan kosten voordat je hem inhuurt. We hebben de kosten van de hovenier voor je op een rijtje gezet.

Welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd Wat is de prijs per eenheid
Ontwerpen van een tuin aan de hand van jouw specifieke wensen en eisen tot 300 vierkante meter Tussen 250 en 500 euro
Ontwerpen van een tuin aan de hand van jouw specifieke wensen en eisen vanaf 300 vierkante meter Vanaf 2 euro per vierkante meter
Inrichten van jouw tuin aan de hand van een tuinadvies Tussen 75 en 275 euro per vierkante meter
Onderhouden van jouw tuin inclusief snoeien, periodiek onderhoud en afvoeren snoei- en tuinafval Tussen 35 en 55 euro per uur
Onderhouden van jouw tuin inclusief het snoeien, periodiek onderhoud en het afvoeren van snoei- en tuinafval Rond de 200 euro per dagdeel
Onderhouden van jouw tuin op basis van een onderhoudsabonnement Vanaf 10 euro per maand. Onderhoud vindt plaats op een aantal momenten in het jaar.

 

  • Als je handig bent. Lang niet alle klussen die we hier hebben genoemd hoeven door de hovenier gedaan te worden. Je kan zelf ook prima een aantal zaken doen. Het afvoeren van het snoei- en tuinafval kan de hovenier voor je doen. Als je een aanhangwagen tot je beschikking hebt kan je echter ook prima zelf wat zaken afvoeren. Dit scheelt weer aanzienlijk op de rekening van de hovenier.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Wil jij wel een mooie tuin maar wil je er zelf nauwelijks werk aan hebben, dan kan je de hele klus uit handen geven De hovenier zal op afgesproken tijdstippen langskomen om jouw tuin te onderhouden. Na het onderhoudswerk zal de hovenier je tuin weer keurig schoon achterlaten zodat jij er direct weer in kan genieten.

Hoe is het kostenplaatje van een hovenier samengesteld

Het kostenplaatje van een hovenier wordt samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt, We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw tuin. Met een redelijk kleine (stads) tuin zal een hovenier betrekkelijk snel klaar zijn. Het ontwerpen is niet zo heel ingewikkeld. Bovendien is het niet mogelijk om heel veel elementen in een kleine tuin te verwerken. Hierdoor zal de rekening voor een kleine tuin behoorlijk meevallen. Een grote tuin daarentegen biedt meer mogelijkheden en jij kan ook meer eisen stellen. De hovenier zal dan ook veel meer werk moeten verrichten om alles naar jouw zin te krijgen. Deze hoeveelheid werk zie je weer terug op de factuur.
  • Keuze 2: Hoe luxe wil jij je tuin hebben. Je kan kiezen voor een redelijk basic tuin. Deze tuin zal bestaan uit een aantal borders en daarnaast zal er een deel gazon zijn. Wil je een gemiddelde tuin dan zal je ook een terras wensen, eventueel van een duurdere natuursteensoort. Een echte luxe tuin heeft de basis elementen plus daarbij waterpartijen en zitjes zodat je het hele jaar door kan genieten van je tuin. Deze laatste luxe vorm is het moeilijkst te onderhouden en het duurst in de aanleg. Deze kosten zie je terug in de factuur van de hovenier.

Besparingstips

Besparen op de kosten van de hovenier is eenvoudig. We geven je wat tips.

  • Kies een onderhoudsvriendelijke tuin.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het eenvoudigste bespaar je op de kosten van een hovenier door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je