Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je een bedrijfspand hebt is dat uiteraard je visitekaartje voor de klanten. Het is dan ook goed dat je bedrijfspand er goed bij staat. Net zo belangrijk als je pand is tuin bij je bedrijfspand. Een mooi pand met een verwilderde tuin of groenstrook er omheen is iets wat klanten absoluut afschrikt. Je doet er dan ook verstandig aan om een hovenier in te huren om je groen om je bedrijfspand heen te onderhouden. De hovenier zal alle klussen in het groen uit handen nemen. Je mag denken aan het aanleggen van het groen maar ook aan het onderhouden ervan.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse hoveniers.

Hoeveel kost een zakelijk hovenier

De diensten van een hovenier lopen behoorlijk uiteen. In principe berekent een hovenier dezelfde tarieven aan zowel een bedrijf als een particulier. Het grote voordeel wat jij hebt als bedrijf is dat het onderhoud van je groen door een zakelijk hovenier aftrekbaar is van de belasting omdat het onderhoud aan je bedrijfspand is. Daarnaast kan je de belasting die de hovenier aan je berekent over zijn diensten, de BTW, aftrekken bij je BTW aangifte. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel je kwijt zal zijn voor zo’n zakelijk hovenier. We hebben de kosten voor je op een rijtje gezet. Denk eraan dat je hier de tarieven ziet vermeld inclusief de BTW. In jouw geval zal het je dus minder kosten per uur. Na aftrek van de kosten bij de belastingdienst betaal je helemaal een laag gedeelte van de totale kosten.

Welk project moet er worden uitgevoerd Wat zijn de gemiddelde prijzen per uur
Zakelijk groen onderhouden Tussen 35 en 65 euro per uur, inclusief de BTW
Zakelijk groen ontwerpen Tussen 300 en 500 euro voor een tuin met de afmeting van maximaal 100 vierkante meter
Zakelijk groen aanleggen Tussen 70 en 250 euro per vierkante meter
Zakelijk groen renoveren Tussen 45 en 95 euro per vierkante meter

 

  • Als je een eigen technische dienst hebt. Heb je medewerkers bij je technische dienst die eveneens bedreven zijn in het onderhoud van groen, dan kan je ze vragen om het groen rondom je pand te onderhouden. Je hebt ze dan minder tot je beschikking voor andere klussen binnen je bedrijf dus het is een afweging die je moet maken.
  • Als je geen gelegenheid hebt om je zakelijk groen te laten onderhouden. Heb je geen gelegenheid om je zakelijk groen te laten onderhouden, dan zal je de zakelijk hovenier hiervoor moeten inhuren. Het hele buitenterrein laten bestraten en er verder niet meer naar omkijken is immers geen optie. Je bent dan de bovenstaande tarieven kwijt, maar je kan de BTW aftrekken bij je BTW aangifte. Bovendien vallen de kosten van de zakelijk hovenier onder kosten onderhoud van je bedrijfspand. Deze zijn belasting aftrekbaar.

Hoe is het kostenplaatje van een zakelijk hovenier opgebouwd

Hoeveel een zakelijk hovenier kost wordt grotendeels bepaald door keuzes die jij maakt wanneer je de zakelijk hovenier inhuurt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe groot is het zakelijk groen. Hoe groter de groenstrook om je pand, hoe meer werk de hovenier zal hebben om het allemaal aan te leggen en te onderhouden. Een kleine groenstrook op bijvoorbeeld een industrieterrein is eenvoudig te onderhouden en aan te leggen.
  • Wat voor bedrijfspand heb je. Zit je bedrijf op een bedrijventerrein, dan heb je nauwelijks omkijken naar het onderhoud van het zakelijk groen. In veel gevallen zal de verhuurder dit zelfs voor zijn rekening nemen. In andere gevallen huur je samen met je collega ondernemers een zakelijk hovenier in om het groen te onderhouden.
  • Heb je een kantoorvilla. Een kantoorvilla is een verhaal apart. Hier zit vaak een behoorlijk grote tuin omheen die eveneens als parkeerplaats wordt gebruikt. Hier komt veel werk bij kijken voor de hovenier. Niet alleen moet het groen worden onderhouden. Ook de parkeerplaats moet goed worden onderhouden. Je wil immers niet dat mensen uitglijden over ongelijke tegels of hun auto beschadigen doordat de weg omhoog wordt geduwd door boomwortels.
  • Is de tuin nog niet aangelegd of verouderd. Wanneer jij een bedrijfspand betrekt waarbij het groen nog niet is aangelegd of waarbij het verouderd is zal je aan de slag moeten. Je zal in dat geval kunnen overwegen om een nieuwe tuin te laten ontwerpen voor je bedrijfspand. Voldoet het tuinontwerp maar is alles uitgelopen en rommelig geworden, dan kan je de tuin door de hovenier laten renoveren.

Praktische bespaartips

Besparen op de kosten van een zakelijk hovenier gaat betrekkelijk eenvoudig. We geven je wat praktische bespaartips.

  • Werk samen met je buren. Hebben de bedrijven naast je ook een hovenier nodig om groen te laten aan te leggen en/of te laten onderhouden? In dat geval kunnen jullie prima samen een hovenier inhuren om werkzaamheden te komen doen. De hovenier kan efficiënter doorwerken en zal maar één keer voorrijkosten berekenen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanleg van zakelijk groen door offertes op te vragen. Met één klik op de onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend een aantal offertes op bij zakelijke hoveniers uit jouw omgeving. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je