Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een zorginstelling is een plek waar meer dan op andere  plaatsen wordt gewerkt aan het welzijn van bewoners en patiënten. Het is dan ook van het grootste belang dat niet alleen het pand maar ook het groen er omheen goed wordt verzorgd. Je kan hiervoor je eigen technische dienst inzetten maar steeds meer zorginstellingen kiezen ervoor om een professionele hovenier in te huren om het groen rondom de zorginstelling te onderhouden. Op deze manier heb je altijd een veilige plek waar zelfs patiënten met de zwaarste beperkingen veilig kunnen recreëren.

*Tip:

→ Wat kost een hovenier in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale hoveniersbedrijven.

Hoeveel kost een hovenier/tuinonderhoud voor een zorginstelling

Een hovenier voor een zorginstelling is in feite niet veel anders dan een hovenier die je zakelijk inhuurt. Je krijgt dan ook te maken met een aantal voordelen boven een hovenier die particulier wordt ingehuurd. Zo is het onderhoud van de tuin voor de belastingdienst onderhoud aan het bedrijfspand. Dit zijn kosten die je kan aftrekken bij de belastingaangifte. Bovendien is de BTW een post die mag worden verrekend bij de BTW aangifte die je eens per kwartaal bij de belastingdienst moet doen. Wanneer je voor een zorginstelling aan het oriënteren bent hoe je het beste je groen kan laten onderhouden kan het geen kwaad om eens te kijken naar de prijzen die een hovenier je berekent voor zakelijk groenonderhoud. We keken daarbij naar het totale plaatje. We namen dus ook de kosten van het aanleggen van een tuin in ogenschouw. Een mooi aangelegde tuin komt immers het welzijn van het personeel en de patiënten ten goede. Een tuin voor een zorginstelling kan je het beste professioneel laten ontwerpen. Ook die ontwerpkosten hebben we voor je in onderstaand schema opgenomen.

Welke werkzaamheden worden er afgenomen bij de hovenier Wat is het tarief per eenheid, inclusief BTW Wat is het tarief per eenheid, exclusief BTW
Ontwerpen van de tuin bij een zorginstelling, totale afmeting tussen 100 vierkante meter en 250 vierkant meter Tussen 400 en 800 euro Tussen 375 en 750 euro
Aanleggen van een tuin bij een zorginstelling Tussen 50 en 250 euro per vierkante meter Tussen 47 en 235 euro
Onderhouden van een tuin bij een zorginstelling Tussen 35 en 50 euro per uur Tussen 33 en 47 euro per uur
Onderhouden van een tuin bij een zorginstelling per dagdeel Rond de 200 euro per dagdeel Rond 188 euro per dagdeel
Onderhouden van een tuin bij een zorginstelling op basis van onderhoudsabonnement Vanaf 20 euro per maand Vanaf 18 euro per maand
  • Als je zelf inzicht hebt. Heb je zelf al een goed idee hoe je de tuin van je zorginstelling ontworpen wil hebben? In dat geval kan je de hovenier rechtstreeks aan het werk zetten met dat plan. De hovenier zal hooguit een paar praktische tips geven over eventuele giftige planten die je absoluut niet in je tuin mag neerzetten ivm de veiligheid van patiënten.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Wil jij een mooie tuin om je zorginstelling heen waar iedereen graag in vertoeft maar waar jij geen omkijken naar hebt? In dat geval geef je de hele zaak uit handen aan de hovenier. Deze zal in dat geval voor jou een mooie tuin ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

Hoe is de prijs van een zakelijk hovenier opgebouwd

De prijs van een hovenier voor een zorginstelling is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die je maakt.

  • Welke patiënten komen er in je zorginstelling. Verzorg je vooral patiënten met een lichamelijke beperking, dan zal je meer aandacht moeten besteden aan veilige bestrating. Hier zit een apart kostenplaatje aan vast aangezien er goede rijpaden moeten worden aangelegd waar veilig op gereden kan worden. Hebben de patiënten vooral een verstandelijke beperking, dan moet je er rekening mee houden dat er absoluut geen gevaarlijke punten in je tuin zullen zitten. Daarnaast moet je heel goed opletten dat er geen giftige planten in je tuin staan. Ook het onderhoud in de herfst moet intensief zijn. Giftige paddenstoelen wil je immers niet in je tuin hebben.
  • Hoe groot is je tuin. Een kleine tuin is voordeliger in het ontwerpen en onderhouden dan een grote instellingstuin. Dit verschil zal je terug zien in de factuur van de hovenier. Heb je een heel grote tuin maar wil je een deel gebruiken als parkeerplaats? Dan is dit een stuk minder onderhoudsgevoelig dan groen.
  • Laat je de bewoners meehelpen in het onderhoud. Tuinieren kan voor veel bewoners van zorginstellingen iets zijn wat goed is voor hun welzijn. Het kan dan ook geen kwaad om een deel van het onderhoud samen met de bewoners uit te voeren. Dit scheelt bovendien een stuk op de totale rekening van het groenonderhoud. Ook het inschakelen van familieleden verhoogt de betrokkenheid bij de woonplek van de patiënten.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op onderhoud aan het groen van een instelling door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis