Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis met een tuin hebt is het zaak dat je een mooi aangelegde tuin hebt. Heb je enkel een woestenij of een tuin met achterstallig onderhoud hebben rondom je huis, dan ben je daar allerminst gelukkig mee. Wanneer jij een tuin hebt, maar geen zin of energie hebt om die te onderhouden, dan doe je er goed aan om een hovenier in te schakelen. Op het gebied van hoveniers is een hoop te vinden. Hoe scheid je het kaf van het koren? We hebben voor jou wat tips om een goede hovenier te vinden.

Zoek niet te ver

Wanneer je een hovenier zoekt ben je al snel geneigd om te ver te gaan zoeken. Je start jouw zoektocht op het internet en komt dan in een oerwoud aan hoveniers terecht. Het zijn er immers nogal niet wat, en ze hebben ieder hun eigen specialiteiten. Verstandig is het dan ook om jouw zoektocht dicht bij huis te starten. Zie je geregeld een busje van een hovenier door jouw wijk naar bepaalde huizen toe rijden? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar het werk van die hovenier. De eigenaars van het huis zullen jou maar wat graag vertellen over de diensten van de hovenier. Daarnaast kan je met eigen ogen aanschouwen wat voor werk de hovenier doet en of dat overeenkomstig jouw wensen is.

Voordelen van een hovenier uit jouw buurt

Een hovenier die veel bij huizen in jouw omgeving werkt hoeft doorgaans een korte afstand af te leggen om bij zijn werkzaamheden te komen. Wanneer jij hem gaat inhuren zal hij dan ook de bezoekjes aan de diverse adressen combineren en tot een aantrekkelijk tarief voor zijn voorrijkosten komen. Daarnaast kent de hovenier de tuinen en de ligging ervan, waardoor hij efficiënter kan werken. Een hovenier uit jouw eigen buurt is dan ook de handigste keuze. Mocht hij per uur, dagdeel et cetera wat meer vragen, dan vereffenen die kosten zich met de lagere voorrijkosten.

Een hovenier via jouw kennissenkring

Kom je bij kennissen met een mooi onderhouden tuin; informeer dan naar hun hovenier. Ze zullen je graag een aanbeveling geven en de hovenier kan zelfs met een aantrekkelijk tarief komen als reactie op deze mond tot mond reclame. Denk er wel aan dat de kennissen aan wie je het vraagt in jouw buurt wonen. Is dat niet zo, dan ben je waarschijnlijk behoorlijk wat kwijt aan de zojuist genoemde voorrijkosten. Ook in het geval van een calamiteit zoals een omgewaaide boom of andere stormschade zal de hovenier dan niet snel bij jou langs kunnen komen.

Een hovenier voor een speciale klus

Een hovenier kan je op verschillende momenten nodig hebben. De diverse hoveniers in ons land hebben zich doorgaans gespecialiseerd in een bepaalde richting. Zo heb je speciale hoveniers voor de volgende klussen:

  • Dit zijn hoveniers die hebben doorgestudeerd voor tuinarchitect. Ze zijn erin gespecialiseerd om een tuin te ontwerpen die helemaal naar jouw wens is. Daarbij kijken ze naar jouw specifieke wensen, de ligging van jouw tuin en de samenstelling van je gezin. Er wordt een tuin op maat ontworpen.
  • Met het ontwerp van een tuin ter hand wordt de tuin aangelegd overeenkomstig het ontwerp. De hovenier regelt alles rondom de aanleg, van beplanting tot bestrating. Ook wensen zoals een vijver worden aangelegd door deze hovenier.
  • Heb je een aangelegde tuin die een nieuwe bestrating in de vorm van bijvoorbeeld een terras nodig heeft; dan kan je hiervoor een gespecialiseerde hovenier inschakelen. De hovenier zal niet alleen met een advies komen voor de vorm van de bestrating maar ook voor het materiaal van de bestrating. Ook het aanleggen van de bestrating kan deze hovenier voor zijn rekening nemen.
  • Jouw tuin moet uiteraard onderhouden worden. De meeste hoveniers zijn hierin gespecialiseerd. Heb je enkel een hovenier nodig voor het onderhoud, lees dan onderstaande tip.

Besparen op je tuinonderhoud

Wil jij enkel een hovenier voor het onderhoud van je tuin; overweeg dan om een leerling hovenier of student in te huren. Op veel ROC’s wordt de opleiding groenonderhoud gegeven. Je kan een leerling inhuren die jouw tuin als een soort lesmateriaal en/of examenmateriaal mag gebruiken. De vakleerkracht zal altijd het toezicht houden waardoor je met een mooie professioneel onderhouden tuin voor een lagere prijs zit.

Besparen door offertes

Je kan het snelste besparen op de kosten van een hovenier door hun prijzen te vergelijken. Dat doe je heel eenvoudig door offertes voor jouw tuin of jouw opdracht naast elkaar te leggen. Met een klik op deze knop heb je een paar vrijblijvende offertes in jouw mailbox om je voordeel mee te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in