Informatie en advies over hoveniers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een eigen bedrijfspand is de ideale oplossing voor jou als ondernemer. Toch heb je er met een eigen pand naast de luxe van je eigen bedrijfsruimte ook een stuk zorg bij. Je wil immers voorkomen dat ongewenst bezoek bij jouw bedrijf kan binnenkomen wanneer het pand gesloten is. Het is om die reden dat veel ondernemers met een bedrijfspand een bedrijfshekwerk aanschaffen.

Het verschil met een normaal hekwerk

Een bedrijfshekwerk is in behoorlijke mate anders vergeleken met een normaal hekwerk voor particulier gebruik. We hebben een aantal verschillen op een rij gezet.

  • Een bedrijfshekwerk heeft uiteraard een zakelijke uitstraling. Het hekwerk is vooral functioneel om als beveiliging te dienen. Dat neemt niet weg dat er voor een bedrijfshekwerk behoorlijk wat variatie te vinden is in de handel. Je hebt hekken van roestvrij staal en verzinkt materiaal, maar ook gelakte hekken in het zwart, groen of donkerblauw zijn heel gewild.
  • Bij een bedrijfshekwerk is in alle opzichten de veiligheid als uitgangspunt genomen. Zo is het materiaal van een dergelijk hekwerk massiever en zwaarder dan bij een particulier hekwerk. Ook het hang- en sluitwerk voldoet aan veel strengere eisen. Er geldt een ander politie keurmerk voor bedrijfshekwerken dan voor particulieren hekwerken.

Wat voor poort zit er in een bedrijfshekwerk

Bedrijfshekwerken kunnen meerdere soorten poorten hebben.

  • Dit is een poort die nog het meeste valt te vergelijken met een normaal particulier hekwerk. Het is een standaard poort met scharnieren en een eigen hang- en sluitwerk. De poort koop je op dezelfde hoogte als het hekwerk; je hebt dan ook de keuze uit meerdere hoogten oplopend van 100 cm tot wel 250 cm.
  • Wanneer een bedrijf een eigen parkeerterrein en/of oprit heeft zal je een schuifpoort moeten monteren in het hekwerk. De schuifpoorten worden automatisch bediend vanuit jouw bedrijfspand. Er zijn ook poorten te koop die de werknemers zelf met een tag kunnen openen. De poorten zijn er eveneens in de maten 100 cm tot 250 cm. Deze schuifpoorten zijn extra beveiligd; ze worden dan ook gebruikt bij bedrijfspanden met een waardevolle inhoud.

Wat zijn de kosten van een bedrijfshekwerk

We deden rondvraag bij de leveranciers van bedrijfshekwerken en kwamen tot de volgende bevindingen:

Wat voor bedrijfshekwerk koop je Hoogte Breedte Prijs per stuk (vanaf)
Spijlenhekwerk basis met verzinkt spijlenvak 100 cm 225 cm 107 euro
Spijlenhekwerk puntkam met verzinkt spijlenvak 100 cm 225 cm 100 euro
Spijlenhekwerk Classic me gecoat spijlenvak 100 cm 225 cm 236 euro
Spijlenhek Pro met verzinkt spijlenvak 100 cm 225 cm 211 euro
Spijlenhekwerk basis met verzinkt spijlenvak 200 cm 225 cm 165 euro
Spijlenhekwerk puntkam met verzinkt spijlenvak 200 cm 225 cm 161 euro
Spijlenhekwerk Classic met gecoat spijlenvak 200 cm 225 cm 324 euro
Spijlenhekwerk Pro met verzinkt spijlenvak 200 cm 225 cm 256 euro
Wat voor poort Hoogte Breedte Prijs per stuk (vanaf)
Draaipoort basis verzinkt 100 cm 100 cm 754 euro
Draaipoort basis verzinkt 200 cm 100 cm 836 euro
Draaipoort basis verzinkt 100 cm 250 cm 795 euro
Draaipoort basis verzinkt 200 cm 250 cm 956 euro
Schuifpoort basis verzinkt, automatisch 100 cm 300 cm 7800 euro
Schuifpoort basis verzinkt, automatisch 200 cm 300 cm 8407 euro
Schuifpoort basis verzinkt, automatisch 100 cm 850 cm 10040 euro
Schuifpoort basis verzinkt, automatisch 200 cm 850 cm 10805 euro

 

  • Als je zelf het hekwerk in de lak wil zetten. Bedrijfshekwerken zijn er in een aantal kleurstellingen. Het basis verzinkte hekwerk kan je kaal laten maar je kan het ook zelf in de lak zetten in de kleur die past bij jouw bedrijfslogo. Je betaalt in dat geval een redelijk aantrekkelijke vanaf- prijs.
  • Als je een kant en klaar gelakt hekwerk wil kopen. Koop je liever een kant en klaar gelakt hekwerk, dan betaal je meer per hekwerk deel en per poort. Je hebt er echter na het moment van aanschaf geen omkijken meer naar. Is een hekwerk daarnaast ook nog eens gecoat, dan is het gelijk beschermd tegen weersinvloeden waardoor het een lange levensduur heeft. Deze hekwerken zijn duurder maar veel minder onderhoudsgevoelig.

Hoe is de prijs van bedrijfshekwerk bepaald

Hoeveel je betaalt voor bedrijfshekwerk bepaal je aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben een aantal van die keuzes voor je op een rij gezet.

  • Welk materiaal kies je. Je kan kiezen voor standaard verzinkt hekwerk wat ongelakt is. Je betaalt dan uiteraard een lagere prijs dan wanneer je kiest voor een gelakt en gecoat hekwerk. Voor de luxe van de uitvoering betaal je namelijk een meerprijs. Denk eraan dat je een deel van deze kosten weer uitspaart bij het onderhoud aan jouw bedrijfshekwerk in de toekomst.
  • Welke uitvoering kies je. Wanneer je de keuze hebt uit een basic design of een meer exclusief design kan je wel uitrekenen dat je bij de exclusievere designs meer kwijt bent voor jouw hekwerk. Bedenk ook dat een hekwerk het eerste visitekaartje naar je klanten is. Mooi hekwerk is stukken aantrekkelijker dan standaard hekwerk.

Kies jouw hekwerk

Wil jij een mooi bedrijfshekwerk voor jouw firma, dan is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met een klik op onderstaande knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes om te vergelijken. Dat kost een paar minuten tijd en het levert je gelijk een indruk van de kosten en een besparing op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Checklist offerte hovenier beoordelen en vergelijken

Een tuin is een kostbaar bezit. Niet iedereen is even bedreven in

Hoe vind ik een goede hovenier?

Een tuin is een heel gewild bezit. Wanneer je echter een huis

7 Veelgemaakte fouten tuinieren

Tuinieren is een werkzaamheid die iedereen kan uitvoeren. Kijk maar om je